View Single Post
Staro 16.03.2020, 09:43
Taty2's Avatar
Taty2 Taty2 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.07.2013
US lokacija: Boston
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Katarina12 Prikaz poruke
Cao, ljudi znam da nije ovo tema za to, medjutim najskorije je neko bio aktivan ovde pa reko ajde ovde da napišem.
Naime ja sam pozelenela što bi se reklo, trebala sam da putujem za USA 25og aprila (ugovor mi počinje 28og aprila)
medjutim posebno sada sa proglašenje vanrednog stanja jasno mi je da od toga nema ništa. Krajnji period da udjem u USA mi je 18i jun. Je l zna neko ako se ne udje do tog perioda u Ameriku da li postoji mogućnost da se produži taj period (do kada mora da se udje) ? Bas mi nije jasno sta raditi sad..
Generalno pravilo je da nije moguće produžavati važenje izdate I-551.
Ukoliko postoji "unavoidable reason" zbog čega nije moguće putovati u okvirnom vremenskom razdoblju nakon izdavanja vize, moguće je obratiti se pisanim putem Ambasadi (molba, case number, ime i prezime, datum rodjenja) uz navodjenje razloga....dakle corona je unavoidable reason i ako postoji travel ban onda se može navesti da postoji Trumpova odluka o tome..Nema garancije da će ekstenzija vize biti odobrena, ali ako bude odobreno, onda to može uključiti ponavljanje medicinskog testa.
Obzirom da se corona virus razgradjuje na temperaturi od preko 20 C, mala je vjerovatnoce da će pandemija biti aktuelna od sada pa za dva mjeseca 😄