View Single Post
Staro 01.04.2020, 16:03
Dovlagreeeen Dovlagreeeen je offline
Član

Datum prijave: 07.10.2018
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Postoji ipak income limit.

Who is eligible for the economic impact payment?
Tax filers with adjusted gross income up to $75,000 for individuals and up to $150,000 for married couples filing joint returns will receive the full payment. For filers with income above those amounts, the payment amount is reduced by $5 for each $100 above the $75,000/$150,000 thresholds. Single filers with income exceeding $99,000 and $198,000 for joint filers with no children are not eligible.

Eligible taxpayers who filed tax returns for either 2019 or 2018 will automatically receive an economic impact payment of up to $1,200 for individuals or $2,400 for married couples. Parents also receive $500 for each qualifying child.

Izvor IRS (2020) economic-impact-payments-what-you-need-to-know
Izvinjavam se ako gnjavim, ovoj info sam video i ja na IRS, evo konkretnije pitanje. Na temi USA taxes sam pitao bas pre par dana, takodje ste mi vi dali odgovor. Naime supruga i ja smo u 2019 imali samo activation trip od 10dana,uzeli SSN i vratili se. Pitao sam da li i kako da prijavljujem taxe za predhodnu godinu, pa sam iz odgovara Vas i drugih forumasa shvatio da bi trebalo bez obzira sto nisam imao prihod da ipak prijavim, i to ke ok. E sad s tim u vezi da li ce nas pogoditi i ova pomoc,sta mislite? Drugo ja sam planirao let u USA sad u maju, da namestim zivot sto se kaze, pre dolaska porodice, ali se zbog Covod19 stvar zakomplikovala, verovatno cu morati da odlozim malo put dok se ne smiri situacija. Sta mislite, kakve si sanse da dobijemo taj chek s obzirom na iznetu situaciju i cinjenicu da i nismo trenutno u USA? Hvala na svim sugestijama, misljenjima, pomozete puno definitivno. Pozdrav svima
Reply With Quote