View Single Post
Staro 25.04.2020, 14:47
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Prvo treba otvoriti obican racun, pa nakon nekog vremena od iste banke treba traziti kreditnu. To si dobro uradio, ali verovatno nesto nije bilo u redu. Secured credit card je kartica kojom garantujes svojim parama da ces im vratiti pare. Eh, i meni su sto sta rekli da ne moze, pa je posle moglo. Nisam mogao da otvorim racun zato sto nisam bio duze od 1,5 meseci u Texasu, pa je u drugoj banci moglo. Nisam mogao odmah da dobijem secured credit card, pa mi prosla online prijava. Nisam mogao da dobijem cekove, pa sam sledeci put dobio. Uglavnom, sve treba dvaput raditi

E, sad me jure da uzmem novu karticu, podignem kredit, uzmem zajam, kupim auto ili motorcikl, a moze i camac...

Credit Karma je dobar pokazatelj stanja. Treba se drzati njihovih uputstava i ne uzimati odmah kartice koje oni nude. Kad malo bolje razmislim, sve je krenulo na bolje kada sam otvorio nalog kod njih.

Isprobao sam i njihovu prijavu poreza. Ne mora da se posalje. Moze samo da se uradi test.

Kreditni skor obicno pocinje od 600 (to ne vidimo), kako kazu. Obicno je prvi skor koji dobijemo preko 660. Dobar skor se dobija nakon vise od godinu dana. Znam da su mnogi pisali da moze da se odmah dobije dobar skor (videti kako se to radi, u ranijim postovima), ali moje skromno mislenje je da je bolje uraditi to bez precica (cutting corners).

BTW: TD? Koja je to banka?