Ja sam napomenuo da znam dvoje ljudi kojima su roditelji dobili vize, od toga jedni su samo 3 meseca bili ovde. Niko nije imao nikakvih problema. Niko nije bio bogat i sl....ali jesu imali poslove.
Ne moze niko da garantuje da li ce dobiti ili ne. Ja isto strahujem da saljem za svoju mamu, jer je ona uzela stimulans i sada je na birou do penzije (do septembra). Tako da dotle ne zelim da pokusavam, jer je moguce da imamo problema...mada...ko zna. Nisu ameri naivni, kada vide da si ti stigao i preselio se ovde, normalno je da ci ti rodjitelj doci pomoci oko dece. Slabe su sanse da ce mamica od npr 55-60 i vise godina, doci ovde kako bi trazila ilegalno posao i ostala ovde ilegalno i time svom detetu zeznula status. Pogotovo ako roditelji imaju imovinu nazad i sl.
Ja dok sam stajao u toj ambasadi cuo sam razgovore bar 50 ljudi koji su dobili vize. Jedne od zanimljivijih su neki tip sto je uzimao studentsku za letnju praksu...kuvar covek. Imao je obicnu belu majcu sa kratkim rukavima (t-shirt), nista ugledno....i na toj majci je jos imao mrlju od kafe (nikakav modni detalj, nego bas mrlja od kafe). Naravno da je dobio vizu. Ipak glavni biser je bila riba koja je isla za NYC. Razgovor je tekao na sledeci nacin:
Sluzbenik: "zasto idete?"
Ona: "turisticki...da vidim malo NYC"
Sluzbenik: "imate li ko ga tamo?"
Ona: "drugara kojeg sam upoznala na MySpace.com"
Sluzbenik: "i gde cete odsesti?"
Ona: "kod njega"
Sluzbenik: "mozete doci sutra u 16h da pokupite vizu"
Ako je ta dobila vizu....
Generalno, stvarno su olaksali....
|