Citat:
Prvobitno poslao korisnik Greta
Dali je netko dobio Zelenu za 2020 i sad bi što prije trebao ući u Ameriku da mu se potvrdi. Dali je intervju u prvom gradu ulaska? Sad je posebno pitanje šta je s karantenom? Ne da mi se riskirat posao koji sad već imam i pričakala bi situaciju kako će se razviti s koronom i vratit se na ljeto. Ali trebam što prije ući da mi potvrde zelenu kartu. Nije se moglo ući prije nove godine a onda je ostalo jako malo vremena, pogotovo jer nije vrijeme godišnjih odmora. Ja bih najradije odmah s aerodroma kad dođem, na intervju i nazad u Evropu ali ne znam dali moram u karantenu tih 7 dana...zapravo razmišljam i odustajanju kako ne bih risikirala gubitak posla...
|
Nema nikakvog intervjua kad se udje, upucuju vas na imigraciono na aerodromu (gde sletite) gde se aktivira status i predajete sta treba. Nakon toga zelena karta i ssn stizu na adresu koju ste prijavili, osim ako nisu promenili sad nesto. Svakako ne mozete odmah nazad, dok ne dobijete zelenu kartu.
Ulazi se uz negativan PCR (ne stariji od 72 sata pre ulaska), za karantin nisam sigurna, mislim da zavisi odakle se dolazi i pretpostavljam da se razlikuje od drzave do drzave (mislim na Americke drzave). Za NY je PCR na ulasku, 3 dana karantina pa 4. dan opet mora da se radi PCR. Ponovo su uveli restrikcije za pojedine zemlje i sengen zonu, mozda mozete dobiti vise na informacija preko linka ispod:
https://travel.state.gov/content/tra...formation.html
Najbolje je da pitate Americku ambasadu oko detalja.
Danijela