View Single Post
Staro 02.02.2021, 08:58
mveruovic mveruovic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 17.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosx Prikaz poruke
Upravo zato sto svako ima drugacije iskustvo i okolinu, mislim da se ne bi trebalo tvrditi da ima posla na pretek.
U nasem okruzenju su uglavnom visoko skolovani koji rade za ozbiljne firme, na ozbiljnim pozicijama (Univezitet, Arhitektura, Software inzenjeri, IT sektor generalno), i mnogima su smanjene plate, izgovor je korona i rad od kuce, a obim posla isti. Dakle govorimo o poslovima za koje su potrebne diplome, visoke kvalifikacije i slicno. Ako se ne bira posao nego je "daj sta das" onda verovatno ima vise opcija.
Nije ni samo do posla, nego mnogi daju losije uslove, i situacija je generalno losija.

To za nezaposlene nije svuda isto, niti cifre koje se dobiju isto znace u Njujorku i nekom gradicu u Karolini. Ljudi po vecim gradovima su najvise na udaru. To sto oni daju, ljudima ne moze da pokrije krov nad glavom.

A osiguranje, lecenje nije pokriveno ako nemas osiguranje, tretira se kao i sve ostalo, stavise na pocetku je bilo primera, gde su ljudima stizali abnormalni racuni nakon bolnice, jedino ako nesto nisu promenili.

Njujork je postao pust, mnogo je ljudi u usluznoj industriji ostalo bez posla, pa napustaju grad, a napustaju i mnogi koji rade remotley. U ulici, kojom idem do posla, na Menhetnu, 70% lokala je for rent/lease/sale, pozatvarano sve zivo. Ne rade restorani, bioskopi, pozorista, nema turista, mnogi lanci su pozatvarali svoje radnje po gradu, presli potpuno online. Nije svuda tako, ali u vecim gradovima u drzavama gde su mere malo stegnutije uglavnom je slicno.

A za pecat cu pogledati u svom pasosu, ne secam se da sam ga videla.

Danijela
Ne znam kako je ljudima koji su pre krize zaradjivali bar 100 000$ i kakvo je stanje medju poslovima takve vrste, pricam o "obicnim smrtnicima". Naravno da nije isto porediti NY i bilo koji drugi grad ali svi ti ljudi koji su ziveli u NY nisu ziveli na 5. Aveniji... Bas zbog tih racuna za lecenje korone su doneli te pakete pomoci, pa na sta su ulupali stotine milijardi dolara nego na pokrivanje testiranja, lecenja i ostalog za neosigurana lica.
Reply With Quote