View Single Post
Staro 24.03.2021, 17:27
neus neus je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.02.2019
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Crna Gora
Nepromenjeno

Studio-1 sobni idu otprilike od $1500 pa navise. Naravno sve zavisi od dijela grada itd.
Ja zivim na Manhattanu, Upper East Side, sa cimerom, nas dvoje placamo dvosoban stan sa ogromnim backyardom $2500 sto je ultra jeftino, ranije je to bilo 3k+.
Mnogo nasih ljudi zivi na Astoriji, cijene su trenutno slicne. Dvosoban se moze ubosti ja vjerujem za $2k, ako ste malo dalje od voza mozda i za manje.
Van granica grada, mislim da sve ove cijene idu za po $200-300 manje. Kad sam zivio u Fort Lee, NJ, placao sam jednosoban sa svim rezijama ukljucujuci internet $1400.
Sobe iskreno odavno nisam gledao, pretpostavljam da je i to palo sad. Kad sam dosao 2019, nije bilo pristojne sobe ispod $1000 (kad kazem pristojne mislim da ne dijelis sa jos 15 ljudi stan i u normalan dio grada )
Gotovo svi, pogotovo na Manhattanu daju po 2-3-4 mjeseca dzabe. Drug se skoro selio, pa gledao, pravi dvosoban stan negdje oko 20 i neke ulice u downtownu $1650. Smijurija.
Puno veci problem od samih cijena je za pocetnike bilo to sto su stanodavci zahtijevali nenormalne uslove, kreditni skor 700+ (sto je nemoguce da imate jer ste tek dosli)+godisnja primanja u iznosu 40x mjesecna mjesecna renta. Sad su dosta popustili i manje gledaju to, mada u neke luksuzne i mocne zgrade, radije ce ti dati i pola godine dzabe nego ti sve naplatiti ful cijenu a bez provjere ovih referenci. Razlog: zakon prilicno jako stiti one koji rentaju, pogotovo u sadasnjoj covid situaciji, pa ne zele da dolaze u neprijatne situacije da se zezaju sa time.
DS-260: 15. Nov 2019.
Poslata dokumenta: 15. Nov 2019.
Prebacio se na AOS: 25. Apr 2020.
Ostatak AOS procedure: http://www.zelenalutrija.com/forum/s...4&postcount=29
Reply With Quote