Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns
Generalno, ko dolazi kod momka, rodjaka i dobrog prijatelja...njemu ce mozda sve biti ok u startu, medjutim ako dolazite ovde sami....i ne ceka vas ovde auto...necete u pocetku moci da nalazite najjeftinije. Ja sam se tako bio utripovao, jer su mi ovde na forumu rekli kako je wallmart najjeftiniji i onda sam drugi dan jedva zivu glavu izvukao iz najokorelijeg dela grada. Generalno, wallmart grade u predgradju ili dosta losem kvartu. Dobar kvart ne zeli da ima wallmart...to je cisto upozorenje.
Ovde nije kao u Srbiji da u nekoj idea su cene 10% manje nego u Merkatoru...pa ono kao.."iju kakav popust"....ovde cene mogu biti i 3x manje. Cesto to nema veze sa radnjom, pa recimo pecurke ja kupujem u jednoj dosta skupoj radnji, koja eto...ima najjeftinije pecurke u gradu. Cena je duplo manja nego kod konkurencije, a isti je proizvodjac. Cena ovih pecuraka je jeftinija nego u srbiji, dok recimo iste te pecurke u nekom Jewels i sl. je skuplja nego u srbiji. Ne mozete to znati kada sletite u Ameriku....budite realni. Web je super varijanta, jer ne zahteva kola i ima povoljnih stvari.
Ajde da vidimo zacine....cena malog pakovanja (5 gr) muskatnog oraha je 10$, isto toliko pakovanje karija 6$ itd. To su cene u Jewels, Dominics i svim tim super marketima. Generalno, ja u gradu Chicago nisam nasao jeftinije, dok me jedni prijatelji nisu odveli bogu iza tregera u poljsku radnju, gde sam za 4$ kupio oooogromnu teglu karija, za 2$ ogromnu teglu muskatnog oraha. Ja volim da kuvam i itekako sam se raspitivao kod prijatelja za zacine...i kod kolega sa posla koji su "born and raised in Chicago" i niko pojma nije imao. Generalno, mozda zato sto amerikanci uopste ne kuvaju, pa ne znaju, ili zato sto vole da se razbacuju sa parama...ne znam, nisam zalazio u detalje...jedino sto znam je da osim ako nisi lude srece da je ta radnja pored tebe, trebace ti vremena da to iskopas. E sada...moguce da web pomogne.
|

Skupo u odnosu na na sta

Koliko minuta radis za tu teglu

Americka plata - americka cena, navikavaj se polako... Kad budes poceo da vozis, videces da placas gorivo ne manje nego svi u Novom Sadu, nego manje od skoro cele Evrope... da hranu skoro svu placas daleko manje nego u Srbiji - oni jeftinije placaju papriku ali zato i ne mogu da kupe dragon ili passion fruit koji ti odradis za par minuta

posmatraj sve to sa vedrije strane

bice ti daleko lakse i prijatnije kad prestanes da poredis - ovde zivis, ovde radis: kakve veze ima koliki je odnos cena u drugim zemljama... nacices sve sto ti treba i po cenama koje ti odgovaraju kad krenes da vozikas naokolo... za sad - sta je tu je