View Single Post
Staro 06.06.2021, 14:46
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Mi smo napokon u mogucnosti da refinansiramo nas mortgage i riješimo se PMI i dobijemo dosta manju kamatu.
Odlucili smo da idemo sa quicken loans i dobili smo super kamatu na 30 godina ( 2.75 %). Ovo je pravo vrijeme za refinansiranje i mi smo smanjili nasu ratu oko 800 $ ( PMI i manja kamata) . Na ovaj potez smo se odlucili kada smo vidjeli dan nam nas tax property ide gore zbog vece procjenjene vrijednosti kuce. Tako da nam je rata sa novom tax , PMI,home insurance otisla skoro 2900$ ( posto je PMI bio 277$ i tax property oko 330$ i kamata 4.5%,) a sa svim i sa novim morgage smo 2084$ sto je velika ušteda.
Naša kuća je procjenjena na 200k vise nego sto smo kupili prije 18 mjeseci i mi smo dali sa samo 3.5% down payment sto je bila prava odluka. ( isli smo sa FHA kreditom )
Svi oni koji razmisljaju da refinansiraju sada je pravo vrijeme. Izaberete tri do pet lendera i neka vam daju ponude . U pregovorima sa njima i obarate kamatu i sve troskove kredita tako da za tih mjesec dana idete sa onim koji daje najbolje uslove.
Mogli smo prodati kucu i staviti 200k u dzep ali je veliki problem kupiti drugu kucu posto je sellers market i kuce idu kao lude. Ove komšije su prodali kuce u roku 5-7 dana sto je stvarno ludo. Nama se jako svidja ovdje a i u ovoj regiji ce jos najmanje 5 godina da se grade nova naselja tako da ce sve ici gore. Neke su procjene da ce Colorado market ici istim putem kao California market tako da nas ocekuje veliki bum u real estate u buducnosti.
Ako neko ima nekih pitanja oko refinansiranja tu sam da pomognem koliko mogu i da proces je dosta jednostavniji nego kupovina kuce
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote