Nekako sam procitao sve postove u ovoj temi, valjda interesantno
Iako nisam ni turisticki bio u USA, zavrsavam radnu vizu vise godina pa toliko i analiziram zivot tamo i par stvari mi je zapalo za oko.
Prvo ta kupovina automobila, kupiti nov auto na lizing je ubedljivo najskuplja stvar, ima terabajti videa na youtube o tome. Najbolja kupovina je 3-5 godina star auto kreditom iz nekog credit uniona.
Druga stvar su krediti u dealershipu, to nikako ne treba uzimati, bolje uzmi polovan auto od $2-3k dok se ne snadjes, tu samo treba znati sta uzeti, Toyota (Lexus) i Honda (Acura) su daleko najpouzdaniji, i tu i ako se pokvari nesto automobili su jednostavni sa malo elektronike pa cak i sam mozes da ih popravis, sam mozes da zamenis ulje, filtere, cak i plocice i diskove ako je potrebno i ako je bas frka da se ustedi. Drugo je sto, kao i u Srbiji, treba traziti majstora, vecina ili ne zna posao ili su samo hustleri pa moze jos vecu stetu da ti napravi i to jos dobro naplati, isto je i u Srbiji tako, ali tako je i u svakom drugom poslu, zato je dobar automehanicar i moler zlato
Trece sto mi je zapalo za oko je kreditni skor, i toga ima na youtube u ogromnim kolicinama, opusteno se moze doci do 850 skora za 9 meseci od nule, a ako hoces bas da se bavis time, moze i za 6-7, vrlo je jednostavno, samo treba pratiti proceduru.
Ja cu ici u Chicago, ali ne zbog nasih, pred njima cu se praviti Englez, nego zbog arhitekture i zato sto je to metropola na koju sam navikao (Beograd), ali nema retardiran odnos cena u zarade kao LA i NY, Chicago je nekako najbolja sredina, samo da vidim da li ce klima da me smara, lako zapalim u Miami