View Single Post
Staro 13.03.2009, 13:24
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno

Mislim da su mnogi ovde pomesali sloncice i loncice
Ako vam u ambasadi traze AoS ili zelite sami da ponesete cisto radi sigurnijeg prolaska onda da razgranicimo sta je sta - ovo gore Misino i ono sto jos neki tvrde da imaju kao AoS a Misine je forme nije AoS, u stvari, to je najobicnije pozivno pismo koje ne dokazuje apsolutno nista niti ikoga bilo sta obavezuje, to znaju i u ambasadi naravno, ali je lepo i korisno odneti im. Samim tim je najbezbolnije po bilo koga a i svako vam to moze napisati (cak i onaj ko vas ne poznaje a u pismu napise da ste drugari do yaya).

Kada se za dobijanje vize kaze AoS (Affidafit of Support) misli se na nesto od sledece 3 stvari:
1. I-134 obrazac zvanicno popunjen i overen u USA
2. Zvanicna potvrda USA firme da ste zaposljeni kod njih ili da vas kad dodjete ceka posao i
3. Potvrda iz banke na vase ime o novcu koji posedujete a mogu i sl. dokazi (vlasnistvo nad nekretninama, deonice...).

Ovo pisem da se ljudi ne bi bunili i dalje i iz naseg primera navescu da smo mi odneli potvrdu iz banke (3.) i pozivni mail prijatelja koga time apsolutno nismo nikako obavezali. Po meni je to najbezbolnija varijanta i mislim da uz malo truda te 2 stvari svako moze nabaviti. Po mojoj slobodnoj proceni zadovoljavajuci iznos na racunu je za jednu osobu ~$10K, za dve ~$15K, dvoje sa detetom ~$20K... ako to uspete da nabavite u ambasadi se nece dvoumiti. Nemojte da visoki iznosi plase onoga ko nema toliko i one price "da imam toliko para ne bih ni isao u Ameriku" su apsolutno bezrazlozne. Vi te pare trebate imati na racunu u trenutku uzimanja potvrde, niko vas ne pita dal' ste ih imali pre i dal' ih imate posle vadjenja potvrde.
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak