Citat:
Prvobitno poslao korisnik damagon
Ja opet kazem da sam tamo proveo svega par meseci i da u pocetku nisam bio zadoboljan jer su me zavlacili i nisam dobio priliku da vozim odmah.
Kad su me stavili da vozim bili su super zadovoljni, nikad nisam dobio nikakav prigovor...
Za tih mesec ipo do dva koliko sam vozio sam stvarno dosta toga video i naucio o kompaniji.
Iskreno nekad mislim da si previse negativan oko cele price, ipak te to hlebom hrani
Mislim da je managment dobra opcije jer ti otvara druga vrata, da budes corporate i slicno.... Tacno je to da te mogu pomeriti gde god, evo ovde kod nas kada sam isao da pricam sa Sueprvisor prosle godine oko posla su sve izmenjali. Ali nikog nisu poslali u drugu drzavu vec samo manageri zamenili hubove. Centar manager presao na drugu mnogo losiju lokaciju gde su vozaci lenji, Jedan supervisor dobio unapredjenje u drugom hubu, a ovaj moj supervisor postao centar manager...
Inace stvarno mi ponekad nisu jasne neke stvari oko UPS, kada sam gledao da se vratim kod mene su i dalje placali $21 na sat, a recimo 40 minuta odavde kod Dulles airport satnica je bila $27 sto mi nema nikakve logike, takodje ovde kod mene je preload i dalje bio $15 a jednom drugom hubu ( pricam o tom gde su vozaci lenji ) $21
|
Nisam negativan, nego sam objektivan. BEZ UVREDE, Ti si jos mlad decko I kada budes stariji razumitt ces neke stvari. Imam dosta iskustva,u raznim poslovima sto u bivsoj Jugi sto ovdje . Teze su ti pogresne , mene kompanija ne hrani nego sam sam svojim radom sve postigao. Sto se njih tice oni bi mi sutra dali otkaz I zaposlili nekog novog za 21 $/h sto I'm je u interesu...
Kompaniji trebaju dobri radnici I to je dogovor izmedju uniona I kompanije svakih 5 godina. Mi obezbedjujemo labor work za odredjenu cijenu

...
Sva nasa prava su definisana ugovorom, treba samo citati ugovor. Ugovor je dobra otskocna daska u regulisanju tih odnosa. Naravno kada se ugovor krsi dolazi do problema kao u ovom mom slucaju .
Sva ova prava sto su stecna za to se neko zestoko borio , tipa besplatno osiguranje za cijelu porodicu ,plata 100k , penzija itd . Svakim ugovor mi se zestoko borimo ako se ne borimo necemo imati na kraju nista , bit cemo kao anazon vozaci 21$ per h, niti osiguranja niti penzije ma nista a njihov gazda iz dosade ide u svemirska putovanja. Sto kaze nas narod moze mu se ...
Union je dobra stvar I union ce te zastititi posto I sam union zna da sva snaga dolazi I clanstva . Kada je jednom members pravo naruseno svi se bore za njega kao braca... Svaka takva pobjeda jaca clanstvo i union a svaka pokolebljivost da se udje u borbu za prava iz ugovora jaca kompaniju.
Ovo nije neka fikcija I prazna prica to je zivot I trajna borba ako si u unionu. Kad tvoj brat je povredjen I ti si povredjen. Kada je on zlostavljan sledeći si ti,nemoj misliti da ce te spasiti ako se okrenes I budes dobar sefovima prva greska I ti si out.
Svim ovim poslovima samo pokusavam da objasnim , dam neke putokaze ako se neko odluci . Ipak je ovo karijera od 30 godina gdje se zaradi omo 4 mil za taj period ,bez dugova skolavanja , bez strahovanja od otkaza itd. Ako ostane 1/4 to je dovoljno da imas dobru penziju....
Znas kako kazu 30 dana te treniraju a 30 godina te pokusavaju otpustiti . Hvala Unionu koji vraca ljudima posao. Naravno ako nisu napravili neke katastrofalne greske.
Jos cu ti jednom reci kloni se managmenta, to je najgori sljam sto postoji. To je tako desetinama godina stalna borba izmedju managmenta I uniona. Oni su tu max 5 ,6 godina I onda ih rotiraju a mi smo tu da ostanemo 30 godina I zaradimo penziju. Ti si radio koliko znam samo kao sezonski vozac I nisi si kvalifikovao za regularnog vozaca sto je sasvim druga zivotinja

..
Ja bih volio da budes u mojim cipelema jedno dvije , tri,cetri godine da osjetis pravu kompaniju I pravu borbu uniona za svakog clana.
Nemoj mi zamjeriti na nekim rijecima to je sve bilo dobronamjerno..