Sve je spremno da se krene, datum nije zvanican ali ce biti pocetkom marta sa online prodajom i reklamom a u junu sa farmers marketom .
Do sada sam sprzio vec 2k kao pocetnu investiciju u ovaj biznis a sa farmers marketom price 3k , marza ce biti od 20% do 30% poslije svega ...
Ulazem nekih 2 sata dnevno mog vremena da sve finese oko marketinga ,brendiranja I naravno mijesim pomalo 🤣🤣🤣 ako odete na business
Instagram ili Facebook
https://www.facebook.com/profile.php...ibextid=ZbWKwL mozete pratiti moj rad sa mjesanjem I pecenjem 😀😀😀 ....
Sopam komsije sa viskom proizvoda tako sa vec imam 4 redovna kupca 🤣🤣🤣 ovo moje samo naselje je 142 kuce a imamo oko 12 naselja sa 2350 kuca ( jos se gradi ) u nasem okruzenju od nekih 4 km2 ... ovo je samo naselje nema nista blizu nista za grickati 😋😋😋... ako hocete nesto morate voziti 10 min I nazad isto...
Prvu sedmicu krenem icu sa 20% discount promocije sa 10% na sledecu kupovinu a kasnije cu ici svaki proizvod sa pocetnim promocijom 10% na prvu kupovinu tog proizvoda....
Sve sam stavio u kalkulaciju kako finansijsku tako I vremensku da znam koliko mi je potrebno vremena ... nekih 2h treba sa pecenjem a kada se poveze proizvodni proces , svakih 20 min ide pec od 4 pleha. Na pleh moze stati oko

20 kifli a ako je veci proizvod ide manje ... Ako se hljeb pece treba duze pecenje ( 45 min) ali se moze kombinovati sa drugim pecenjima... Moj plan je ici sa 3 proizvoda dnevnoj proizvodnji ( ponedeljak I petak) a za farmers market idem sa 5 proizvoda standardno najbolja 😎😎😎 . Sa ovih 3 proizvoda sam na 24 nova proizvoda svaki mjesec pa cemo vidjeti sta dalje ... ovo mo je bitno kada mi krene posao posto sam ogranicen po Cottage Colorado Act na 10 k prodaje dolara po proizvodu godisnje ... Kada se otvori komercijalna pekara nece biti tih ogranicenja I zezancija ... Juce sam zakazao konsultancije za sledeci mjesec sa Chambers Comerce ( pomoc malim biznisima )ovdje u Castle Rocku cist da malo gradim konekcije I networking....
Moja procjena je oko 100 k investicije za otvaranje manje pekare i 8k po mjesecu troskova , neke moje kalkulacije su prosjecna cijena proizvoda oko 5$ tako da mi je potreno da prodamo oko min 100 proizvoda do 14h ( 7 do 14h radno vrijeme) ili prosjecno 15 proizvoda na sat 😄... Govorimo o gradicu od 80k stanovnika I uvijek ganjam onih 1% da su moji redovni kupci to je 800 kupaca ( I to da kupe 1 puta sedmicno ) ... Uz sve ove moje procjena spremam se na pad prvih 6 mjeseci do 12 mjeseci ( poslovati u minusu ispod tih 8000$)...
Jos nisam odlucio idemo li sa kredom ( na llc firmu ) ili da gurnem ziv kes ( vise psiholoski ) pa guram ...
Iz svega ovoga jako je bitno da krenem dobro sa ovom kucnom pekarom ( online prodajom) i farmers marketom da bih polako gradio brend i da ljudi imaju info da dolazimo I ne odlazimo 😎😎😎...
Nastavice se .....