View Single Post
Staro 15.03.2009, 19:52
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno

Hehehe... bas interesantno, malo-malo pa dodje do nekog ovakvog threda.
Pa normalno je da ce na ovom forumu vecina ljudi (naravno i ja) skociti u odbranu USA nego protiv - pa zbog toga smo i ovde, to nam je zelja i naravno nasa slobodna volja.

A voleo bih i jos nesto da se razjasni, nisu nama ovde poklonjene vize i sve sto ide uz to nego smo imali srece da smo ODABRANI da AKO ZELIMO ulozimo u sopstveni zivot, rad, skolovanje... u Americi. I tako svi mi koji smo ODABRANI i koji smo ULOZILI naravno da branimo svoje zelje i investicije.
Veoma glupo zvuci kada mi neko kaze da idem u USA jer mislim da je tamo lako i da pare padaju sa neba, da on to i da mu POKLONE ne bi prihvatio - a mozda je to nekome tzv. kiselo grozdje. Nas dvoje smo vize, lekarski i ostalo sto treba platili $2.000, 2 avio karte $1.000, ponecemo minimum $5.000 i ovde za svaki slucaj ostavljamo par hiljada $ i naravno da nismo prodali sve sto imamo. Slozice se i ostali "zeleni" da je ulaganje za odlazak u USA preko $5.000 po osobi. Mozda su nekome te pare poklonjene ali nama nisu vec smo ih ovde zaradili i svesno ih ulazemo u sta zelimo i nikome nikada za to nismo duzni da polazemo racune.
S druge strane, oni koji ne zele da idu u USA ili bilo gde van svoje zemlje iz patriotskih ili kojih god pobuda trebaju se zahvaliti nama koji svojim odlaskom otvaramo radna mesta. Supruga i ja smo upravo nasoj dragoj i nikada prezaljenoj Srbiji poklonili 2 odlicna radna mesta - drzavni posao dipl. pravnika sa svim beneficijama i jedan Computer Technician u privatnom sektoru.

...

Nego sta htedoh reci - da, svi smo odrasli i sami odlucujemo gde idemo i kako trosimo pare tako da ne vidim potrebu za "virtuelnim psihijatrima" koji s vremena na vreme pokusavaju da od svog neuspeha naprave nas izbor losim. Ironicni saveti su takodje suvisni i krajnje nepozeljni.

Ovim se ne obracam MalaSestro tebi licno vec iznosim svoj stav vezan za ovu temu a ako si se osetio prozvanim... nema veze i ja se osecam provociranim tvojim postom.

Edited:
A sto se tice 20.000.000 gladnih u Americi, sta ja da im radim, znam samo da ce jos 2 ostati gladna kad nas dvoje odemo i uzmemo im posao. Tokom evolucije predatori najbolje prezivljavaju.
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak
Reply With Quote