Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns
I jos jedna stvar je bitna, nije nama svima isto. Pored novca postoji jedna stvar zbog koje treba biti u USA i uzeti drzavljanstvo, a ta stvar se ovde najvise tice ljudi iz Srbije i Makedonije. Mi smo gospodo zarobljeni, mi ne mozemo da "prdnemo" iz tih drzava, a da nas ne zajebavaju po ambasadama i tretiraju kao stoku. Za vreme Milosevica mogao sam da idem u Madjarsku, Rumuniju i Bugarsku (makar eto okolina) bez vize....a sada kada je "demokratija" na vlasti, ne mogu da sa oprstenjem "prdnem" nikud osim u zemlje ex YU (osim Slovenije). Onaj ko zivi u Hrvatskoj ili jos bolje Sloveniji ovakvih problema nema.....oni su slobodni da putuju Evropom. Ovo je jako bitna stvar i naravno da je ljudima iz Srbije mnogo veca zelja da osete slobodu, nego nekome ko zivi u evropskoj uniji.
|
tice se to i nas iz BiH nazalost.
Vec godinama se radi na tom ukidanju viznog rezima, ostalo nam je jos 48 uslova da ih ispunimo pa ce nam ukinuti vize. lol.
KO stoka se povlacimo po ambasadama, ponizavaju nas, jadno i gadno.
Ja kada prodjem Ferhadijom (nasom glavnom ulicom u Sa) i vidim skoro svaki 2,3 dan kolonu ljudi pred Svedskom ambasadom bude mi muka nekakva.