View Single Post
Staro 23.03.2009, 21:14
Leona Leona je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.10.2008
YU lokacija: Sarajevo/BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=D$D;8887]Kuce su ovde dobre s obzirom kakve vremenske neprilike vladaju ovuda po Usa.
Apsolutno je u pravu Zana za kuce od cigle,ovako kada prodje tornado preko kuce samo je slozi ko kulu od karata, naravno to ovde nije problem napravi sa posle nova jer su sve kuce osigurane.
Kuce i kvalitet gradnje ovde je dosta dobar ali morate da shvatite da su ovde skroz drukcije i kuce i materijali i te kuce su jako tople jer imaju dobru izolaciju.
E sada kuce se ne prave da traju normalno jer ovde se nista ne pravi da traje vec samo da se trosi,realno najveca lova je pre bila upravo u tim kucama jer su se pravile za male novce realna vrednost izgradnje a prodavale se za ogromne novce, malo sam bacio oko na ove kuce sto ste vi postavili kao da vam se svidjaju, mogu samo da kazem jeste jako su lepe ali to su kuce koje ovde kostaju pa recimo oko milion i vise $$$.
E sada jos malo sokantnih stvari iz USA.
Kao prvo ovde imate jako puno kuca(okolina Chicaga koja vazi za bolje delove okruga Chicaga i predgradja)koje nemaju kanalizaciju ni vodu u kucqmq gradki nego imaju iskopane bunare u dvoristima i imaju septicke jame u tim istim dvoristima, tako da kada mislim o negativnim stvarima mislim pre svega na to pa ljudi moji to izgleda ko da ste dosli u neku vukojebinu a ne na 30 milja od Chicaga ili ne znam ti ni ja koliko.
Druga stvar ovde imate semafore na raskrsnicama koji vise na sajlama ne mozete da verujete svojim ocima, benzinske pumpe izgledaju otrcano , ofucano kada se samo setim pumpi po Srbiji koje su nikle zadnjih godina kad ovo vidim ne mogu ocima svojim da verujem,dalje navece kada dodjete u neko od predgadja zapadnih u Chicagu koja slove za bogatija mesta videcete da nema ulicne rasvete, da kuce izgledaju sablasno(doduse ima malo romantike bude dosta kuca pojedinacno osvetljenih) ali ne mozete da verujete da to tako lose izgleda, evo ovako vam izgleda jedno predgradje imate glavnu ulicu osvetljenu a ostatak naselja je u mraku,putevi jesu osvetljeni ali oni glavni koji su dosta prometni[/QUOTE]

pa dobro sto se tice love koja se daje za kuce, mislim da se dobra kuca i ne moze naci ispod miliona i vise.
Koliko otprilike treba nekome od nas ko tamo dodje, godina, da kupi kucu?
Imal nekih iskustava?
nekih 8-10?

Nego, ja fakat ne mogu da vjerujem da imaju septicke jame i bunare:wtf: I to u blizini jednog od najvecih gradova. Huh!
To mi zvuci skroz nekako...ne mogu da vjerujem.
Semafori, sajle, ti fazoni, to znam.

Uglavnom mislim da svako od nas ima jednu sliku Amerike kao necega divnog, bajnog, krasnog, na osnovu medija, TV-a, filmova, a kada dodje tema skonta da ima i filmova tu, ali ima i drugih stvari i to poprilicno smijesnih.
Ja sam stvarno mislila da su oni za nas po pitanju tehnike i ostalih elektronskih cudesa jedno 100 godina unaprijed, a citajuci ovdje vidim da nisam ni blizu istine.
Nigdje nije bajno, pa ni tamo. Samo je vazno sta ko hoce od zivota i kako se uklopi negdje i snadje