Nidžo, nijesi u pravu...
Nažalost, to je ovde toliko komplikovano da mi mrsko sad ujutru (posle 4h sna) objašnjavati, ali recimo da ide ovako:
Wilmette, Winnetka i Kenilworth su jedne od najskupljih predgrađa Čikaga. Public High School koja pokriva tu oblast zove se New Trier High School i četvrta je u USA. Moji (stričevi) su pozavršavali to jer žive u Wilmette, a stric mi je objasnio da je samo zbog toga tamo.
Ovde te procenjuju stalno (nema bežanja sa časova, pismenog 2 puta godišnje, 4 kontrolna i te fore), prate te konstantno, utekneš li sa časa, do podneva ti zovu roditelje... (užas!!!)
Burazer mi je u četvrtom srednje cepao i algebru i diferencijale i sve po redu.... To se zove Academic Proficiency Level, i možeš bukvalno (ako si jak iz predmeta) u srednjoj da učiš stvari sa faxa pa da ti se krediti priznaju, te efektivno preskačeš neke predmete na faxu. Posle završavanja takve škole, sky is the limit... A nije privatna (tj. skupa).
P.S. Ako planiraš ostati u Čikagu i imati dece, gledaj da se do njihove šeste godine preseliš tamo.