Pazi ovako, x puta me je neko iznervirao na ovom forumu...odgovorio sam i to je to. Da ne kazem, da mi ovaj forum pocinje oduzimati isuvise vremena. Rasprava je normalna....pa svi mi imamo drugacije misljenje o stvarima. Da ne kazem da te rasprave cine ovaj forum zanimljivim...jer u tom trenutku ima najvise postova. Generalno, rasprava je mozda i nesto sto mi u ovoj Americi fali. Bas bih voleo da sa nekim odem u kafanu, zapijem se i raspravljam o necemu. Na to sam navikao, a toga ovde bas i nema. U svakom slucaju, mislim da je moni upravu...nemojmo biti mimoze :-)
Kada smo vec oko socijalne pomoci, ajde da posmatramo to sa strane prosecnog amerikanca. Drzava mu je u kolapsu, ljudi bivaju otpusteni, sigurno mu je neko drag dobio nedavno otkaz i ne moze da otplati kucu.....i onda mu stize neki evropljanin da mu oduzme posao, da mu oduzme hranu iz usta....i jos da trazi beneficije od drzave. I kada vas tako amer na salteru gde se raspitujete za pomoc doceka, pa makar bio u potpunosti profesionalac...sigurno ce mu biti muka od vas i ne verujem da ce se preterano potruditi da vam pomogne. Naravno, nismo mi krivi sto smo emigranti...tako nas sudbina naterala.....ali ljudski je osecati ono....nije mu pravo.
Ja moram priznati da sam cak i odusevljen sto nisam jos dosada naisao na tako neko misljenje (mozda i jesam, ali su se pravili fini). Ovo sam napisao samo kao temu za razmisljanje....cisto treba obratiti malo paznju i na to.
|