Maleni se privknuo na novu sredinu, na jesen pocinjem sa MoPS grupom, to je grupa za MOthers of Preeschoolers. Tamo se nadam naci novih prijateljica sa djecom. U crkvi u koju idemo cemo ga pocet ostavljat u nedjeljnoj skoli od iduce nedjelje. Znam da ce plakati, ali kroz razgovoor sa odgojiteljicama smo dogovorili da mu se obrati posebna paznja radi nepoznavanja engleskog i radi seperation anxiety kroz koji prolazi. Znaci trebat ce vise one on one komunikacije sa njim da upozna ljude koji ga cuvaju. To traje oko sat i pol i bit ce dobra vjezba za njega ako se i ja zaposlim, jer onda cu ga morat ostavit negdje na cetri ili osam sati. Nadam se da s tim odvajanjem nece biti previse problema.
Inace zna vec sva slova na engleskom, imamo slova koja se lijepe na kadu i s tim se igramo. Sam je pokazao inicijativu i stalno me gnjavi da ga ispitujem koje je koje slovo, na engleskom naravno. isto tako pjeva pjesmice na engleskom, svima kaze Hi, nekad i How are you i tako, uci se pomalo. Mislim da ce to i biti bolje kad krene u Sunday school jer ce tamo biti okruzen samo engleskim i imati priliku da uci jezik. Zna i brojati do pet na engleskom tako da se vidi napredak, iako to sve uci uz put, mi bas ni ne radimo puno na tome s njim. To pokazuje da dvogodisnjaci stvanro puno uce i da ko kog dode sa malim djetetom ne treba da brine kako ce se dijete snaci.
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena 
U Americi od 3.12.2008.
|