Da, bas je nasla u koju ce se drzavu preselit, ovdje su totalno losi benefits za imigrante, ma kakvi benefits, nema ih.
Moze probati aplicirati za privatnog osiguranje, ali velika je vjerojatno da ce biti odbijena.
Moze aplicirati za Wic program, oni nece platiti troskove poroda, ali mogu pomoci kod nekih sitnijih troskoca, pa ce joj ostati vise u djepu za porod. JEdna od opcija je da prije poroda razgovaraju sa bolnicom i doktorom jer oni obicno za neosigurane smanjuju cijenu. No, to se treba dogovoriti prije poroda.
Takoder jos jeftinije ce joj izaci ako pronade birth clinic i certified midwife- akuserku (
www.midwife.org) i kod njih se raspita o tome da si sama plati porod. E sad ako moze bolej bi joj bilo da ode u jendu od tih drzava gdje ce joj porod biti pokriven nekim od state progama. Navela si sama koje su to zemlje.
ovo je totalno zafrknuto i boli me glava od svega ovoga. ja sam nasla jedno osiguranje koje ce dodati Maternity rider, znaci uz privatno osiguranje bi placala i maternity rider za vrijeme dok se ne porodim. U Coloradu je jedno od samo dva osiguranja koja nude maternity rider je Time Insurance Plan, a Maternity rider moram dodati 3 mjeseca prije zaceca da bi mi svi troskovi oko trudnoce i poroda bili pokriveni. Carski rez i druge komplikacije nisu pokrivene preko toga Ridera, ali ih pokriva redovno osiguranje. Maternity rider premija se placa ovisno o visini deductible. Ako je deductible (suma koju placamo iz djepa, nakon kojeg osiguranje pokriva ostalo 100 posto ili 80 posto ili nekad samo 50 posto ovisno o tipu plana), 1000 dolara (znaci sve preglede placam sama do te sume) onda mi je mjesecna premija oko 370 dolara (plus od 60 do 100 dolara redovno osiguranje), a recimo da je deductible 2500 onda bi me premija dosla manje, oko 140 dolara. U svakom slucaju trebas imat para, ili da si platis iz djepa posjete doktoru i premije ili ne placat deductible, ali onda je i premija puuuuno visa.