Citat:
Prvobitno poslao korisnik malasestra
Takav utisak sam i ja dobio za Čikago kada sam gledao video snimke jednog lika koji se vozi po ulicama grada i mislim da je neko na ovom forumu napisao da osim Njujorka u SAD nećeš videti gužvu u downtown-u kao u evropskim gradovima. Oni tamo više imaju neke svoje male centriće svuda po gradu, recimo LA, i nije sve na jednom mestu kao kod nas.
|
Cikago je gradjen na slican nacin kao NYC - tj. ima jedan centar, za LA se slazem. Sto se zgrada i stanova tice, u Cikagu su daaaaleko kvalitetniji u odnosu na NYC i mnogo pristupacniji.
U svakom slucaju....jedino u NYC centar funkcionise 24h....to je tacno. U Chicago je downtown posle NYC najveci. E sada, razlika izmedju evrope i Amerike je to da izlazak uvece (nocni klubovi i sl) ne mora biti u centru grada.....tacnije, uglavnom i nije u centru grada. Isto vazi i za stambene blokove.....u centru uglavnom zive poslovni ljudi, koji su tu preko nedelje u svom jeftinom stancicu od 1.5 miliona dolara, da bi za vikend otisao do svoje vile u predgradje.
Ja ne znam sta ste vi ljudi ocekivali od amerike, ali meni je ovde u odnosu na srbiju i u odnosu na americke filmove....izuzetno cisto i uredno. Mislim da nemacka sterilnost u cistoci ipak nije za porediti sa cikagom. Takodje, evropa nije samo nemacka. Uporedi npr Kopenhagen sa Cikagom, ili pak bilo koji francuski grad....