View Single Post
Staro 11.05.2009, 11:56
D$D's Avatar
D$D D$D je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.09.2008
US lokacija: Chicago,Wheaton IL
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Macedonia Ohrid Prikaz poruke
Ok, ali ako bih otisao na mjesec dana, pa da u tom periodu uzmem SSN i I-551 svakako, a odlucim da se vratim u Makedoniju, dali onda mogu da se opet vratim u USA kad na tamosnja adresa stigne koverat da idem po GC!?
Teoretski da , to mozes da uradis samo postavlja se pitanje ekonomske isplativosti takvih poteza , mislim ako si mislio da dodjes ovde samo da bi uzeo papire i da bi odrzavao status.
Od mog poznanika supruga tako radi ali ona je 6 meseci u Usa a 6 meseci u Srbiji.
jer ako si duze od 6 meseci van Usa to moze a i ne mora da ti se reflektuje na status GC.Jer problem sa Gc je kako ti je daju tako isto mogu i da ti je uzmu.
naravno nije to bas sve tako bukvalno.
Ima jedan drugi problem kada dodjes ovde a to je SSn koji i kada dobijes za 3 nedelje nije tako da kazem upaljen.
Znaci u svakom slucaju po meni ti bi trebao nekako da dodjes ovde i da budes nekih 2-3 meseca da bi dobio sve papire i da bi aktivirao SSN broj.
SSN broj sam po sebi nije aktivan onda kada ti ga dodele (mada bi trebao), veruj mi u stvarnosti je sasvim drukcije, ja sam imao malo problema dok ga nisam aktivirao.
Sta mislim pod tim pa npr. hteo sam da imam fixni telefon, racun u banci i sve normalno sto ti treba i kada one gospodje na salterima unesu moj SSN broj nastane prava pometnja jer mora da se zove SSN office da se prica sa operaterima i tek nakon nekih sat vremena su mi aktivirali SSN posle toga.

Naravno opet kazem to je samo na pocetku ali i to moras da prodjes.
Reply With Quote