![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Dobar Dan svima,
Otvorio sam ovu temu iz razloga da na jednom mestu budu iskustva roditelja sa malom decom koja konkurišu za GC i koja se spremaju za razgovore u Ambasadi, kao i onih koji su tek sletili i kročili na tlo Amerike, i onih koji su već nekoliko godina tamo... Supruga i ja smo se prijavili za DV-2014 (svako po jednu prijavu) a imamo malog bebca od 4 meseca... Interesuje nas sve, pa svi koji imate nešto da napišete Vi pišite... Kako ste se snašli u Americi, da li je jedno od Vas ostajalo kod kuće da čuva dete, kakva su zabavišta, vrtići u Americi... Da li neko ima iskustva sa bebisiterkama... i sve ono što može da Vas snađe kad odete u Ameriku sa malom decom, bilo sa bebom ili nešto starijom decom... Ja sam započeo a Vi nastavite, imam ja još pitanja ali mislim da je ovo dovoljno za početak. |
|
|||
|
|||
![]()
I ja sam zainteresovan za ovu temu, obzirom da sam se sa suprugom prijavio za DV-2014 (ako bog da da nas izvuku), a u ovom mjesecu dobijamo trećeg člana u porodici kao pojačanje da osvojimo Ameriku
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Gospodo draga, ova tema vec postoji na forumu a nasli bi ste je da ste malo procesljali. http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ighlight=decom Nemojte duplirati postove i teme, nema smisla.
|
|||
|
|||
![]()
Kod nas jedno je kuci, drugo radi odkad se dete rodilo sad ima 22 meseca. Malo je naopacke, mama radi od 3. nedelje bebine ali eto, bitno da smo siti i na broju.
Ja onu drugu temu kontam kao izbor za najbolje mesto za ljude sa decom sto mislim da nema odgovor. Svugde ljudi imaju decu. |
|
||||
|
||||
![]()
Mi smo dobili prinovu kad mso vec dosli ovdje i do sada smo imali pomoc od moje mame i suprugine. Svaka dodje na 6 mjeseci pa se mijenjaju.
Sto se tice vrtica stvarno ne znam jer to nismo ni gledali jos. Oprema za bebe je povoljna i ima svega za kupiti. Dobra stvar ovde je sto prije nego se zena porodi dobiju se pokloni. Mi smo tu dobili jako puno stvari, krevetic, stolicu za bebu, lezaljku... Beba mora imati svoje sjediste u autu, pa smo kupili neka kolica koja vec sodju sa tom korpom koja se prenosi iz kolica u auto. Garderoba za bebe se moze naci jako povoljno i ima stvarno svega i svacega. Super prodavnice su Carter's, toys'r'us/babies'r'us... Sto se pelena tice mi sada koristimo velicinu 4, i to je nekih 48 dollara za 192 komada. Formula za bebe je oko 22 dollara za nekih 650 grama. Mi koristimo marku Enfagrow/Enfamil. Pitajte ako vas jos nesto zanima.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Evo da se i ja oglasim na ovu temu.
Mi smo došli u Ameriku prije (za 3 dana) će biti mjesec dana. I nas su na počeku polaska brinule iste stvari kao i vas u prethodnim postovima. Iako je mene najviše brinuo let od 19h ![]() Mi imamo dječaka 3 godine i kćerku 7 godina. Već smo se snašli. Upisali smo kćerku u drugi razred osnovne škole, trenutno muž samo radi pa se ja brinem o djeci, ako se i ja zaposlim onda će i dječak sigurno krenuti u vrtić. Velika je lepeza izbora vrtića, kako naši ljudi kažu kol'ko para tol'ko muzike, tako da svako može izabrati šta mu odgovara. Što se tiče dječije opreme moja su djeca sad veća pa nam ne trebaju pelene, ali u šopinzima sam vidjela da su cijene sigurno jedno dva do tri puta niže na kompletnu dječiju opremu (hrana, odjeća i obuća) nego što je to kod nas bio slučaj. Ako ima neko još nešto da me pita ...pitajte ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Dina,
baš sam htela da pitam kako ste se snašli, ako možeš pobliže opisati kako ste našli stan i posao (tj tvoj muž) i ostale sitnice vezane za taj prvi mesec boravka tamo ![]() kako je devojcica savladala jezicku barijeru? pozdrav |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
[quote=oki9;33689]Dina,
baš sam htela da pitam kako ste se snašli, ako možeš pobliže opisati kako ste našli stan i posao (tj tvoj muž) i ostale sitnice vezane za taj prvi mesec boravka tamo ![]() kako je devojcica savladala jezicku barijeru? pozdrav[ Prije nego što smo krenuli na daleki put i osvajanje neviđenog i nepoznatog ![]() Tako mi idemo malo pješke do najbliže sutobuske stanice, sjedemo u autobus i vozimo se, i vozimo se i tako nekih 30 minuta (autobus na svakom mogućem ćošku stoji da poludiš)...onda izađemo iz autobusa broj 1. i čekamo autobus broj 2. čekamo ga nekih 30minuta...konačno dolazi autobus broj 2. sjedamo u autobus i vozimo se sad nekih 45minuta... kraj putovanja izlazimo iz autobusa i opet nekih 10 minuta pješke i tu smo gdje nam je stan, pogledamo stan, svidio nam se i cijenom i izgledom, jako lijepo naselje, malo kriminala, mirno i ugodno, odmah završimo oko ugovora i platimo depozit i onda ide avantura nazad do hotela ![]() Tako isto smo predavali i za poslove (u nekoj si nultoj poziciji dok se ne dobije ssn broj) jer za svaki skoro oglas za posao traže taj broj. Djevojčica nema problema sa engleskim jezikom učila ga je i prije nego što smo i kenuli, naravno nije sad da tečno govori engleski ali zna se sporazumjeti i tražiti šta hoće i zna razumjeti šta se od nje traži, tako da je ona oduševljena školom pogotovo školskim autobusima za koje ona kaže da su isti kao u crtanim filmovima ![]() ja sam se baš raspisala ![]() pitajte dalje ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Sretno na izvlačenju |
![]() |
|
Tags |
bebe, deca, odlazak, roditelji |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Razlozi (naši), za odlazak u USA | curlika | Vaša strana | 309 | 04.02.2023 22:27 |
Turistički odlazak u Ameriku i Kanadu | Ivan_66 | Ne-imigrantske vize | 15 | 22.08.2015 22:10 |
Odlazak u USA bez igde ikoga | nelson | Vodič za emigrante | 131 | 31.10.2013 00:15 |
Gde je najbolje za porodicu sa malom decom? | wingreen | Lokacije u USA | 104 | 19.12.2012 21:25 |
Odlazak sa porodicom | MinkaMilos | Stare teme | 15 | 18.09.2010 14:00 |
![]() |