![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Dvojno drzavljanstvo i izvodi iz policije i suda » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Da li se intervju u ambasadi obavlja na engleskom ili srpskom jeziku!? Ja sam pre 5 meseci upisao kurs, ali još nemam dovoljno znanja, da mogu bez problema voditi razgovor na engleskom. Pa se bojim da mi to ne budeVELIKI MINUS za dobijanje vize .
|
|
||||
|
||||
![]()
Na intervjuu razgovaraš sa jednim jako ljubaznim crncem koji savršeno priča srpski jezik. Na početku razgovora te pita da li želiš da pričaš na srpskom ili engleskom - pa ti vidi. Naravno, kasnije će ti itekako trebati
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam odabrao da pricam na Engleskom ali sam zenu koja me je intervjuisala tri puta pitao da mi ponovi pitanje... prevrnula je ocima i nastavila na Srpskom. Ipak sam dobio vizu!! :-) Istina je da su jako ljubazni.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mogu samo da kazem tuga kome sve daju vize... ja sam nekoliko strucnih knjiga napisao na engleskom, preko deset puta aplicirao i nista...
Dok cete vi pizze tamo da setate... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Svaka vam cast sto ste napisali strucne knjige na engleskom,ali kao sto sama rec kaze "LUTRIJA",to je samo sreca.Naravno da mi je zao sto niste dobili vizu,jer se vidi da je zaista zelite.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Je l' ti poznajes bilo koga od nas kad tako pricas?
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
Ne omalovazavam ja nikoga. Niko tebe nije spominjao, vec dve osobe gore koje apliciraju za zemlju za koju ne znaju da beknu jezik! Da takvi ne apliciraju, vise mesta bi bilo za one koji ce ovu zemlju odvesti nekuda, cak i sa distance!
Ko ne zna engleski, jasno je iz kog socijalnog miljea dolazi. Ja ako odem (zapravo kada odem, posto je pitanje meseca kada cu dobiti EU pasos), zaposlicu najmanje 20-ak ljudi u srbiji... Plus cu vratiti deo para u zemlju, kroz pomoc porodici i sl. Neko ko ne zna jezik do sada, jasno je da nema neke intelektualne kapacitete i jasno je sta ga ceka u USA, kada se sukobi sa fantasticno obrazovanim vunderkindovima kinezima i indijcima, koji su pobegli iz 10000x gorih uslova nego sto mi zivimo u Srbiji danas! Tako da ce se boriti kao lavovi za svaki posao! I naravno da zelim vizu, posto sam na sopstvenoj kozi iskusio koliko raznih ogranicenja ova zemlja namece mislecim ljudima. Engleski se u "Jugi" vec "X" godina uci u osnovnoj skoli 5 godina, pa u srednjoj 4. Filmovi, muzika, net... Jednostavno, ko ne zna engleski odlicno, po meni, nema sta uopste da trazi u anglosaksonskoj kulturi. Znanje engleskog, pracenje engleskih vesti, citanje engleskih tekstova, knjiga, to je nacin zivota, jednostavno! Za mene oduvek! |
|
||||
|
||||
![]()
U pravu si 99% u vezi svega.
Jedino sto mislim da bez obzira sto neko ne zna engleski ima pravo da pokusa i da uspe. Pretpostavljam da se radi o ljudima 45-50+ godina koji jednostavno nisu imali prilike da nauce engleski. Ja koji ceo zivot ucim engleski, osnovna skola, srednja skola, fakultet, filmovi, muzika... opet me muci govor. Citanje, pisanje i razumevanje je odlicno, ali nisam imao prilike da razgovaram i desava mi se da imam "blokade". Tacno mi fali mesec, dva dana zivota u USA pa da pokidam ![]() Treba osetiti jezik, a najbolje je kad si u tom okruzenju ![]() ![]()
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Naravno da je neko kriv što te ne izvlače. Pa ovi što su dobili a ne znaju jezik. Logično. Svako na ovom svetu ima pravo da želi bolje i više za sebe i svoju porodicu. Ako se pri tom desi da te patetični pisci literatura na stranom jeziku omalovažavaju, to više govori o njima, jel tako?
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija: Intervju | martinwerdel | Intervju (interview) - Ambasada | 627 | 29.07.2019 23:46 |
Odlazak u SAD sa nedovoljnim znanjem Engleskog jezika | Stevan | Stare teme | 53 | 19.04.2013 22:53 |
Poznavanje drugih jezika osim Engleskog | kaneolopa | Stare teme | 4 | 13.04.2012 03:57 |
Predznanje Engleskog jezika? | ikana | Stare teme | 102 | 04.07.2011 22:55 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
![]() |