![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ako ista mrzim, onda je to kisa.
Kada sam dosao u Chicago, onda su me svi plasili kako je ovde strasna zima, ovo, ono...uzasno topla leta itd. Nakon skoro 10 meseci ovde, uverio sam se da je zima najlepsi period u godini. Zasto? Pa zato sto je zima onakva kakva treba da bude (snezna i hladna). Ovde sneg padne i ima ga, nije da se odmah nakon dan-dva otopi ko u Novom Sadu. Ono sto mi niko nije rekao a to je da je ovde ostatak godine kisa. Samo pada, mamicu joj njenu, odakle toliko kise. Ameri iz Chicago vole da pricaju (kenjaju) kako u Seattle je 6 meseci kisa itd. Pa ovde je covece 9 meseci kisa. Ok...desi se ponekad da bude "lep" dan (stavio sam lep pod navodnike, jer lep dan je ovde suncano i oko 30 i 95% vlage, da covek ne moze da dise). Ali taj lep dan nikada nije za vikend, uvek u toku radne nedelje. Chicago je stvarno lep grad, verovatno jedan od najlepsih u Americi...ima divan provod, ma super je sve to....ali dzabe mu. Sta ce mi to sve, kada imam 9 meseci kise. Danas idemo na lollapalooza (jako popularan festival, inace nista narocito naspram exita, bar sto se programa tice). Em sto je onako americki....od 12-22h (pa posle toga na benko i lalanje), nego ga jos i ova kisa zahvatila. Juce toplo (radni dan), danas pocetak vikenda i odmah kisa pada ko iz kabla i ladno. Ne bih verovao da cu ovo ikada reci, ali ..... ZIVELA PUSTINJA!!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Ako bog da...moj novi dom: http://en.wikipedia.org/wiki/Mojave_Desert
|
|
||||
|
||||
![]()
Ajde s nama u petak sledeci
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ma bit ce bolje valjda je takva godina. mi smo tri ljeta august proveli u chicagu i bilo je skroz suncano.
|
|
||||
|
||||
![]()
E da ti ja nesto kazem. Evo me dva mjeseca u pustinji i pocela sam da proklinjem sunce. Da mi je samo jedan dan kise, one prave, da rashladi i zemlju i vazduh ... Svi pricaju kako je zima u Arizoni prekrasna i ja se nadam da necu popizditi, izgoriti, istopiti se ... do oktobra kad napokon pocnu temperature padati ispod 100F. Be careful what you wish for ...
![]()
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Mi izgleda imamo jos i najbolju klimu... slicnu onoj u Srbiji. Samo sto je nama leto stiglo prekjuce (prvi put temperatura 100) i evo traje vec dva dana ;-) ali je nepodnosljivo, nekako sparno i.. da ne izadjes napolje. Ajmo svi u LA!!
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Chicago i početak života u njemu | D$D | Lokacije u USA | 53 | 31.01.2011 17:49 |
LA vs Chicago | xeg | Lokacije u USA | 46 | 08.05.2009 17:05 |
Naperville, Illinois | wingreen | Lokacije u USA | 7 | 11.09.2008 21:21 |
Chicago - u kom kraju stanovati | dreamerns | Stare teme | 12 | 03.09.2008 10:24 |
Minnesota ili Chicago | dreamerns | Lokacije u USA | 10 | 10.05.2008 01:36 |
![]() |