![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
Bilo bi interesantno da u ovoj temi se opise za svaki grad najjednostavniji nacin kako stici od aerodroma do grada (cena taxi-a i sl.). Mene trenutno interesuje Chicago, posto zena i ja nosimo 4 kofera (mega-giga velicine) i rucni prtljag. Kako mi je najjednostavnije da stignem do Lincoln park-a? Koliko bi kostao taxi (i da li mogu to sve u njega potrpati)? Generalno, slecem na terminal 5, a video sam da ima subway od terminala 1, ali to ide do loop-a, pa moram presedati..a niti znam grad, niti mi se sve to vuce kroz metro. Da li postoje jos neke varijante (kombi prevoz i sl)?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam za chikashki aerodrom ali gotovo sigurno kao i vecina aerodroma ima tzv shuttle taxi, to ti je kombi u koji mozete da se potrpate sa sve prtljagom i idete na zeljenu adresu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Kad stizes, u koje doba? ti rece 15tog (sreda), a tad radim... ako dolazis posle 7, vici, zivim na 4 stanice od O'Hare, tako da mi nije daleko....
Inace, ako ides solo, onda ti preporucujem ovako, da te taxi ne ojadi:[LIST=1][*]predjes na Terminal 1[*]ides u podrum (metro je na najnizem nivou)[*]ulazis u blue line (jedini voz koji polazi sa O'Hare)[*]na cetvrtoj stanici (Jefferson Park) odajes postu Srdjevicu :grin:[*]silazis na Clark/Lake stop - to ti je ubedljivo najveca stanica sa (voznim)konekcijama koje ti ne trebaju, ali zavrsavas u strogom centru grada.[*]stigao si u podrum zgrade, penjes se gore, izlazis na ulicu[*]cim izadjes iz zgrade, vataj taxi, i vozi Lincoln Park. izaci cete 10-15$ (od aerodroma bi bilo oko 30)[*]ne zaboravi da castis taxistu, taki je red ;)[/LIST]u vozu ima da se klackas oko 45-60 minuta (trenutno rade tu trasu bas izmedju O'Hare i moje stanice, pa ce voz da ti mili jedno vreme....
|
||||
|
||||
![]()
e da, i O'Hare stop i Clark/Lake je wheelchair accessible, znaci imaju liftove, nemo nista da se brines za kofere. takodje i u vozu: ulazis na pocetnoj, imaces mesta za sve, videces prostor pored vrata gde mozes i da ih spustis, a da budu pored tebe.... puno ljudi je u plavoj liniji sa koferima stalno, nista nemoj da se brines. sve vreme ide kroz dobre delove grada, neces imati apsolutno nikakvih problema.... ;)
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=srdjevic;4265]e da, i O'Hare stop i Clark/Lake je wheelchair accessible, znaci imaju liftove, nemo nista da se brines za kofere. takodje i u vozu: ulazis na pocetnoj, imaces mesta za sve, videces prostor pored vrata gde mozes i da ih spustis, a da budu pored tebe.... puno ljudi je u plavoj liniji sa koferima stalno, nista nemoj da se brines. sve vreme ide kroz dobre delove grada, neces imati apsolutno nikakvih problema.... ;)[/QUOTE]
Hvala puno na objasnjenju :-) Ja slecem (ako sve bude u redu) u 18:10h. E sada, posto idem sa zenom, koliko kosta metro (ako se ne varam, koliko sam citao 5$)? Tj. ako nas je dvoje, da li se cela kombinacija isplati, ili je taxi onda zanemarljivo skuplji :-) ? Nisu mi bas te karte za CTA najjasnije. Jel postoji tamo neka varijanta "mesecne karte" :-) |
|
||||
|
||||
![]()
Postoji mesecna karta.
Ovde ne postoji klasicni metro, mislim onaj sto ide pod zemljom ( ili ga bar ja do sada nisam video) . Voz ovde ide na nekoj vrsti zelezne konstrukcije iznad puta, tako da nema dodira ostalim saobracajem( u gradu) Mesecne funkcionisu na drukciji nacin nego li kod nas. Mesecna kosta npr. za zapadna predgradja 120$. Medutim ti sa tom mesecnom mozes da ides svuda okolo do te kilometraze npr. 45 km. ako ides preko te kilometraze koja ti je na mesecnoj onda samo platis razliku u ceni. Ovde postoji CTA, koji ide po gradu i Metra koja vozi svuda okolo, samo mi nije jasno da li ako kupis kartu za Metru mozes da se vozis sa CTA. Da na mesecnoj nemas ime i prezime nego cini mi se samo pol osobe (musko, zensko") ,nisam bas 100% siguran. Taksi od mene do aerodroma kosta oko 40$.Otprilike je aerodrom podjednako udaljen od mene i centra grada.Nisam koristio taksi ali vidim da imaju reklame na kojima pise koliko kosta do aerodroma. |
|
|
![]() |