![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
![]()
[U]Subject:[/U] neka malo vreme radi za nas :;D:
Citajuci iskustva novopecenih "amera", palo mi je na pamet da otvorim temu u kojoj bi pisalo o tome sta mozemo da preduzmemo (mi, koji smo tek aplicirali), na vreme, tako da kada dodjemo tamo, malo ublazimo "decije bolesti" odlaska preko bare. [U]Primer:[/U] da li mozemo vec odavde; dakle iz Srbije da zapocnemo formiranje neke vrste "Loan for establishing credit history!"? I tako redom. To bi mogli da pisu Milosh i kompanija, koji su vec tamo neko vreme, pa znaju kroz sta su sve prosli (a mozda nisu morali):no:
|
||||
|
||||
![]()
Nista. Mozes da usavrsavas engleski jezik i stedis novac. That's all.
|
|
|||
|
|||
![]()
:nene:red je i da se predstavimo:dane,slavica,teodora(10) i milica(8).beograd.spremili smo dokumenta,upravo ih prevodimo,i skupljamo parice za vize.valjda cemo ih dobiti.:nene:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav Dane, dobrodosli:pozz:
Znaci evo nama jos DV2009 dobitnika! Pusti jos po neki info, br. datume i sl. a mozes i u potpis da upises.
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Zana;5793]Nista. Mozes da usavrsavas engleski jezik i stedis novac. That's all.[/QUOTE]
Dodao bih još samo da se informišeš konstantno. I da naravno možda pogledaš druge vidove odlaska (studentska, radna viza, itd). Moja devojka i ja pored igranja lutrije, pokušavamo i na druge načine da odemo. Ona na PhD a ja verovatno na neku privremenu radnu vizu (H2B i slično) ... I kao što Zana reče usavršavaj engleski. Za ovo što mi pokušavamo neophodni su nam testovi. Moja devojka za TOEFL i GRE jer je to uslov za PhD na univerzitetima, a ja samo za TOEFL. I naravno štednja novca, troškovi nisu mali u bilo kojoj opciji odlaska :pozz: |
|
|||
|
|||
![]()
Ja cu dati glavni savet. VOZI KOLA....
To ti je najbitnije...veruj mi. Ako nemas vozacku, polazi. Ako imas vozacku, a nemas kola...kupi kola i vozaj sto vise mozes i onda ih prodaj pred put. Ja sam se tu najvise zeznuo sto nisam to uradio. |
|
||||
|
||||
![]()
Dakle, do sad sam sve dobro uradio: parlam engleski (vec cu i svoj maternji zaboraviti), pare skupljam, a njih nikad dosta. A kola... pa njih vozam jos od 18-te (dakle, preko 20 godina) ;)
|
||||
|
||||
![]()
Vidis ja se ne slazem da treba polagati tamo ako to dosad nije ucinjeno - prvo ovde manje kosta (oko $30) a ne moras na casove za voznju vec moze neko od prijatelja ili porodice da te uci. Cak i ako dodjes sa dozvolom, moras opet da polazes tako da ne vidim svrhu - sto se prakse tice, dobices je i ovde, cak sta vise ovde je daleko jednostavnije voziti. Ja sam tako uradila i ispalo je ok. Nego dreamer zgrabi nekog tamo, pa vozi vikendom po Chicago-u i nece da bude problem.
Poz |
|
|
![]() |