![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Dvojno drzavljanstvo i izvodi iz policije i suda » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
Postovanje svima,
interesuje me sledeca stvar ako neko ima iskustva, supruga je rodjena u Osijeku (Hrvatska), zivela je tamo do 4. godine zivota, do 1980. god. Nakon toga nije zivela u Hrvatskoj. Nije nosilac aplikacije. Da li joj treba izvod iz policije i suda i iz Hrvatske? Hvala.
2010EU00012xxx 11.05.2009. poslata koverta iz Swe 09.06.2009. stigla na adresu u Srb 18.06.2009. prva koverta poslata u KCC 22.06.2009. koverta stigla u KCC __________________ 14.01.2010 GREENDAY - Wake Me Up When September Ends 28.04.2010 u LAu __________________ |
|
||||
|
||||
![]()
Ako ima drzavljanstvo Srbije, onda joj trebaju samo potvrde iz Srbije.
Cestitam i puno srece u USA! Last edited by nemili; 01.11.2009 at 11:07. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam rodjena u BiH ,i imala sam potvrde i iz Srbije i iz Bih,covek koji je pregledao dokumenta rekao je da nisu visak,ali sam to shvatila i kao da nisu obavezne.Nego sada imam drugi problem u pasosu srpsko,a na onoj koverti bosansko drzavljanstvo(mada u sustini imam oba,tako sam i pisala u formularima).Ako se nekome desila takva situacija volela bih da nesto napise o tome,ne bih da me carina nesto zeza.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ako su te odabrali pod bosanskim drzavljanstvom, onda saljes bosanske papire.
Vidis, ja sam mislila da Srbija ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo ...
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Stefi,ja sam vec prosla razgovor u ambasadi(u Beogradu),ali mi na zutoj koverti koju su mi oni dali pise samo bosansko drzavljanstvo,a pasos i sva dokumenta su mi iz Srbije .Kada sam slala prijavu bilo je pitanje da li se prijavljujete po mestu rodjenja i ako ne koji su razlozi,generalno nisam imala neki poseban razlog zasto da se ne prijavim po mestu rodjenja,pa sam tako i popunila da ne komplikujem stvari.Eto,pa sad ispala komplikacija
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
U tvom slucaju ne bi trebao da bude nikakav problem jer nisi nista slagala, imas dvojno drzavljanstvo i jedan pasos. |
|
||||
|
||||
![]()
Dobar Dan,
Ja imam Srpsko državljanstvo a i Hrvatsko isto tako... Takođe ono što je bitno i po čemu se razlikujem od svega što sam pročitao je što ja imam i dve adrese stanovanje (ličnu kartu i osobnu iskaznicu) ! U Srbiji živim od 1995g. (imam i Državljanstvo i Ličnu Kartu) ali sam 1996g. napravio i u Hrvatskoj dokumenta i od tada imam i tamo osobnu i putovnicu. Po bilo kojoj logici i svakom pravnom stavu ja nemam pravo na ovo (i ja to znam), ali kao što ja imam tako ima još najmanje 300.000 slučajeva u Hrvatskoj. Mene zanima, da li je meni dovoljno da donesem (ako me izvuku i pozovu u Ambasadu) potvrde iz Suda i Policije u Srbiji ili moram i iz Hrvatske ili samo iz Hrvatske, kakvo je Vaše mišljenje, da li se neko od Vas sretao sa ovakvim problemom? |
|
|||
|
|||
![]()
Obzirom da si aplicirao, nadam se bar, po zemlji rodjenja, sto je u tvom slucaju Hrvatska, dalji proces obavljas, ako te izvuku - u Hrvatskoj tj americkoj ambasadi u Zagrebu, kao i vadjenje svih dokumenata odande.
potvrde iz suda i slično. ako imas kakvih nedoumica slobodno okreni telefonom americku ambasadu u Beogradu, pa ce ti objasniti...ali logikom stvari, ovo sto sam ti rekla bi trebalo da bude tako ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pisano je prethodnim stranama, potvrde iz policije i suda se uzimaju samo u zemlji ili zemljama u kojima ste ziveli NAKON 16-e godine zivota. Trik kod tebe je sto si prijavljen u Srbiji gde stvarno zivis, ALI i na odredjenoj adresi u Hrvatskoj, fiktivno (poznata mi je situacija jer sam i sama rodjena u HR, a zivim u SRB). Ne postoji nacin da dokazes da ne boravis na svojoj hrvatskoj adresi. Moje misljenje je da ces morati da radis potvrde iz suda i policije u obe drzave. Naravno, pravi odgovor ti moze dati jedino ambasada.
p. s. Ja sam uzela domovnicu sa adresom u Beogradu i hrvatski pasos ce mi glasiti na tu adresu. Medjutim, gomila mojih poznanika iz HR je odradila dokumenta na isti nacin kao ti, tako da si u pravu za navedene brojke. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Da li je neko imao ovakav slučaj, i šta je pribavljao od dokumenata? |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potvrda iz policije | landlord | Uputstva za dobitnike | 172 | 08.06.2021 23:45 |
Internacionalni izvodi u Srbiji | xeg | Stare teme | 8 | 16.12.2008 17:44 |
![]() |