![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Minneapolis–Saint Paul, Minnesota » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo pokrecem ovu temu jer vidim da ima dosta o gradovima koji su nama kao popularni, a cisto sumnjam da je itko razmisljao ici u Minneapolis. Mene zanima da li je itko bio i sto mi preporucuje. Ja imam prijateljicu, amerikanku, u Minneapolisu pa me zanima sto vi kazete o ovom gradu. Ona kaze da je ok, da je lako naci posao i da je standard ok.
Ako je netko bio u Saint Paulu slobodno nek pise. Ionako su to dva najveca grada.
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo
![]() I ja bih, sad kad me izvuku ![]() To sto se tice poslova, sve zavisi iskreno kako se snadjes, mada za sada su mi rodjaci iz Minneapolisa isto bas rekli da se brzo mogu naci sitni poslici (u trgovini i marketima, kaficima itd itd). Oni iskreno jako jako dobro tamo zive, tetka radi u marketu a tetak u njihovoj elektrodistribuciji a uspjeli su oba mojih rodjaka i skolovat (tj. zavrsili su i college i cak su i magistrirali) a da ne nabrajam sad ostalo sto su stekli. Ja sam za sad jako zadovoljna sa Minneapolisom, jer i oni su bukvalno tamo otisli bez icega i uspjeli su stvarno brzo da se zaposle i snadju. |
|
|||
|
|||
![]()
Iskren da budem, o Mineapolisu ne znam nista, ali ti mogu reci sta bih ja uradio ako bih planirao da se preselim:
1) pregledati berzu poslova, cisto da vidis koliko ih ima i koje su plate ponudjene (monster, craiglist, hotjobs, bilo sta). 2) vidi poreze koji se odbijaju od plate (svaka drzava + svaki grad ima svoju poresku stopu). Vidi barem odprilike koliko realno moze da ti ostane mesecno od svoje jedne plate. 3) Vidi cene stanova, garsonjera ili cega vec. Ja sam u NYC-u, ali sa vremena na vreme analiziram i ostale gradove u USA, cisto da vidim da li postoje lokacije koje bih eventualno mogao uzeti u razmatranje ![]() Mada, ako verujes toj prijateljici, samo napred, ne verujem da ne zna o cemu prica. Srecno! |
|
|||
|
|||
![]()
Milelj, hvala ti na dobrim savjetima. Kao sto si predlozio da provjerim neke stvari to sam i napravio vec. Na burzi tj. na oglasima gdje se traze zaposlenici sam bio i prosjecna cijena sata je izmedu 12 i 14 dolara. To su uglavnom poslovi u skladistu i sl. Cijena garsonijera je otprilike izmedu 600 i 800 dolara,a jedino sto se tice poreza tu sam potpuno neinformiran. Pitat cu prijateljicu da mi objasni, ali ako je tvoj engleski bolji od mog i ako znas i hoces onda ti provjeri pa javi..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Koliko ja znam Minneapolis i Saint Paul su dva grada koji su srasli medjusobno u jedan, zato ih i zovu Tween Cities. Klima je kao manje - vise svuda po Mid Westu - grozne zime sa puno snega. Ono sto je dobro je da mozes da prodjes skoro ceo centar Minneapolisa a da ne izadjes na ulicu - zgrade su povezane staklenim mostovima (skywalk), pa cine pravu mrezu. Ja sam samo jednom prosao kroz grad i delovao mi je lepo i moderno.
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Minnesota ili Chicago | dreamerns | Lokacije u USA | 10 | 10.05.2008 01:36 |
![]() |