![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Znaci ako sam vas dobro razumeo, izvan Nju Jorka, Los Andjelesa i Majamija nema zivota.:nene:
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=steelers;14072]Znaci ako sam vas dobro razumeo, izvan Nju Jorka, Los Andjelesa i Majamija nema zivota.:nene:[/QUOTE]
Mozes jos da dodas Cikago ovoj listi i nisi daleko od istine :bravo:
|
||||
|
||||
![]()
A San Francisco, San Diego, Atlanta!? I to su veliki gradovi i znacajni centri.
|
||||
|
||||
![]()
Spade knjiga na dva slova, a cela Amerika na desetak gradova... pa ti budi pametan i odaberi... ts...ts...ts...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=dreadnot;14083]Spade knjiga na dva slova, a cela Amerika na desetak gradova... pa ti budi pametan i odaberi... ts...ts...ts...[/QUOTE]
Znam da deluje smesno, ali nije daleko od istine.... Imas mozda dvadesetak gradova koji su urbani. Ostatak gradova ti se svodi na neki manji centar, ali nije to centar kao Knez Mihajlova....vise je to poslovni centar...nemamo mi tako nesto. Znaci, preko vikenda ti je tu pustos...nema zive duse. U tom centru mozes mozda naci neki spomenik i sl. i to sve kao deluje wow na slici....ali kada odes, shvatis da nema jednostavno nista vise osim toga. Van centra su kuce...i kuce....i manji apartmani...i kuce...i kuce. Nema radnji, nema nista slicno. Samo kuce i poneki park za igranje ili sportski tereni. E onda sednes u auto i ides u Mall. Tu ti je sve...radnje, restorani, ti Mall-ovi su toliko veliki, da mi opet nemamo nista slicno. Tu klinci izlaze da se druze (najo ulica i sl). Naravno, postoje tu sportske hale i koncerti i ostalo....ali nemas onako setalista puna ljudi, kafici, muzikica i sl. Sve je nekako...bez duse. Imas manjih gradova koji imaju lepsu prirodu (vise parkova) ili im se u okolini nalaze neke planine, jezera i sl...pa to onda moze biti makar sa te strane lepo. Medjutim, vecina gradova je ovde ravnica....i nemas bas nesto posebno da vidis kada izadjes odatle. Upravo zato ljudi biraju te vece gradove koji su gore pomenuti (nisu to jedini), jer je daleko blize evropskom mentalitetu i onome cemu smo navikli. Da ne kazem, da ces kao stranac lakse biti u vecem gradu prihvacen. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=dreamerns;14089] ti Mall-ovi su toliko veliki, da mi opet nemamo nista slicno. [/QUOTE]
Pa kako nemamo, eno Lenox Mall ovde u ATL (Inace jako popularna skracenica "ej ti el" :obrva: ) malo veci nego Delta grad ali isti. E sad to sto ih ovde ima vazdan a tamo samo jedan to je drugo. Da naglasim da kad je Atlanta u pitanju, Midtown je deo grada gde ljudi idu peske (verovali ili ne) i ima i radnji i kafica (cak slicnih ko kod nas ono terasa napolju i sl. ) a downtown je biznis centar i tamo stvarno nema nista
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma nisu samo ni mall-ovi. Ne znam ni kako da nazovem onu kombinaciju koja je ovde jako cesta. Parking za 5000 automobila....pa onda usred neki restoran, pa malo dalje neki niz restorana i radnji, pa malo dalje ogromni market (wallmart i sl), pa prekoputa Lowe's i tako u nedogled. Znas o kom konceptu pricam.
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dreamerns;14089]Znam da deluje smesno, ali nije daleko od istine....
Imas mozda dvadesetak gradova koji su urbani. Ostatak gradova ti se svodi na neki manji centar, ali nije to centar kao Knez Mihajlova....vise je to poslovni centar...nemamo mi tako nesto. Znaci, preko vikenda ti je tu pustos...nema zive duse. U tom centru mozes mozda naci neki spomenik i sl. i to sve kao deluje wow na slici....ali kada odes, shvatis da nema jednostavno nista vise osim toga. Van centra su kuce...i kuce....i manji apartmani...i kuce...i kuce. Nema radnji, nema nista slicno. Samo kuce i poneki park za igranje ili sportski tereni. E onda sednes u auto i ides u Mall. Tu ti je sve...radnje, restorani, ti Mall-ovi su toliko veliki, da mi opet nemamo nista slicno. Tu klinci izlaze da se druze (najo ulica i sl). Naravno, postoje tu sportske hale i koncerti i ostalo....ali nemas onako setalista puna ljudi, kafici, muzikica i sl. Sve je nekako...bez duse. Imas manjih gradova koji imaju lepsu prirodu (vise parkova) ili im se u okolini nalaze neke planine, jezera i sl...pa to onda moze biti makar sa te strane lepo. Medjutim, vecina gradova je ovde ravnica....i nemas bas nesto posebno da vidis kada izadjes odatle. Upravo zato ljudi biraju te vece gradove koji su gore pomenuti (nisu to jedini), jer je daleko blize evropskom mentalitetu i onome cemu smo navikli. Da ne kazem, da ces kao stranac lakse biti u vecem gradu prihvacen.[/QUOTE] Ni ja ne bih bolje opisala ovu Amer'ku...
|
||||
|
||||
![]()
Evo jos jednog interesantnog "istrazivanja"
[URL="http://www.forbes.com/2009/03/11/best-states-living-lifestyle-health-wellness_slide.html?thisspeed=25000"]http://www.forbes.com/2009/03/11/best-states-living-lifestyle-health-wellness_slide.html?thisspeed=25000[/URL] |
|
|||
|
|||
![]()
Ja se iskreno na ta istrazivanja ne bih mnogo obazirao. Kao sto se vidi, radjena su po tome koliko su ljudi zadovoljni u svojoj sredini. U pitanju su naravno amerikanci koji su u toj sredini odrasli. Wyoming ti je jedna farmerska drzava sa jako malim brojem stanovnika (koji mnogo vole oruzije :-)). Tu se kotirao treci ili cetvrti. Ja verujem da ljudi koji zive u npr. Montani, okruzeni zelenilom i predivnom prirodom i zive nekim jednostavnim zivotom na farmi su mnogo srecni. Ali to nema veze sa imigracijom i ljudima koji tek dolaze u Ameriku i ciji su prioriteti skroz drugaciji. Na prvom mestu je naci posao (a bilo bi dobro i da je u struci). Drugo, treba biti i prihvacen u sredini u koju dolazis. Ako je to nepoverljiva sredina prema strancima, onda imas odmah u startu probleme (vec kod trazenja posla). Postoje razni faktori i oni varijaju od coveka do coveka (svako je drugaciji) i to ne vazi samo za Ameriku, vec bilo gde da se odselis. Ne zelim da nijedno mesto podcenjujem, ali recimo...zamislimo imigranta iz Azerbejdzana koji je dobio stalnu boravisnu vizu u Srbiji. Da li bi mu bilo lakse da nadje posao i snadje se nekako u npr. Beogradu, Novom Sadu i sl ili u Karavukovu, Malim Mokrincima, Idjosu?
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prijavljivanje za Green Card Lottery prije završetka srednje škole | valocean | Stare teme | 7 | 03.01.2014 05:32 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
![]() |