ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 16.02.2010, 01:09
steelers's Avatar
steelers steelers je offline
Stari vuk

Datum prijave: 30.01.2010
YU lokacija: Nis
Pošalji MSN poruku korisniku steelers
Nepromenjeno

Znaci ako sam vas dobro razumeo, izvan Nju Jorka, Los Andjelesa i Majamija nema zivota.:nene:
Staro 16.02.2010, 04:28
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

[QUOTE=steelers;14072]Znaci ako sam vas dobro razumeo, izvan Nju Jorka, Los Andjelesa i Majamija nema zivota.:nene:[/QUOTE]

Mozes jos da dodas Cikago ovoj listi i nisi daleko od istine :bravo:
Staro 16.02.2010, 10:56
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

A San Francisco, San Diego, Atlanta!? I to su veliki gradovi i znacajni centri.
Staro 16.02.2010, 15:02
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Spade knjiga na dva slova, a cela Amerika na desetak gradova... pa ti budi pametan i odaberi... ts...ts...ts...

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Staro 16.02.2010, 17:28
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

[QUOTE=dreadnot;14083]Spade knjiga na dva slova, a cela Amerika na desetak gradova... pa ti budi pametan i odaberi... ts...ts...ts...[/QUOTE]

Znam da deluje smesno, ali nije daleko od istine....
Imas mozda dvadesetak gradova koji su urbani. Ostatak gradova ti se svodi na neki manji centar, ali nije to centar kao Knez Mihajlova....vise je to poslovni centar...nemamo mi tako nesto. Znaci, preko vikenda ti je tu pustos...nema zive duse. U tom centru mozes mozda naci neki spomenik i sl. i to sve kao deluje wow na slici....ali kada odes, shvatis da nema jednostavno nista vise osim toga. Van centra su kuce...i kuce....i manji apartmani...i kuce...i kuce. Nema radnji, nema nista slicno. Samo kuce i poneki park za igranje ili sportski tereni. E onda sednes u auto i ides u Mall. Tu ti je sve...radnje, restorani, ti Mall-ovi su toliko veliki, da mi opet nemamo nista slicno. Tu klinci izlaze da se druze (najo ulica i sl). Naravno, postoje tu sportske hale i koncerti i ostalo....ali nemas onako setalista puna ljudi, kafici, muzikica i sl. Sve je nekako...bez duse. Imas manjih gradova koji imaju lepsu prirodu (vise parkova) ili im se u okolini nalaze neke planine, jezera i sl...pa to onda moze biti makar sa te strane lepo. Medjutim, vecina gradova je ovde ravnica....i nemas bas nesto posebno da vidis kada izadjes odatle. Upravo zato ljudi biraju te vece gradove koji su gore pomenuti (nisu to jedini), jer je daleko blize evropskom mentalitetu i onome cemu smo navikli. Da ne kazem, da ces kao stranac lakse biti u vecem gradu prihvacen.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Staro 17.02.2010, 05:43
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

[QUOTE=dreamerns;14089] ti Mall-ovi su toliko veliki, da mi opet nemamo nista slicno. [/QUOTE]

Pa kako nemamo, eno Lenox Mall ovde u ATL (Inace jako popularna skracenica "ej ti el" :obrva: ) malo veci nego Delta grad ali isti. E sad to sto ih ovde ima vazdan a tamo samo jedan to je drugo.

Da naglasim da kad je Atlanta u pitanju, Midtown je deo grada gde ljudi idu peske (verovali ili ne) i ima i radnji i kafica (cak slicnih ko kod nas ono terasa napolju i sl. ) a downtown je biznis centar i tamo stvarno nema nista
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
Staro 17.02.2010, 16:52
Super Moderator

Nepromenjeno

Ma nisu samo ni mall-ovi. Ne znam ni kako da nazovem onu kombinaciju koja je ovde jako cesta. Parking za 5000 automobila....pa onda usred neki restoran, pa malo dalje neki niz restorana i radnji, pa malo dalje ogromni market (wallmart i sl), pa prekoputa Lowe's i tako u nedogled. Znas o kom konceptu pricam.

Staro 18.02.2010, 04:40
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

[QUOTE=dreamerns;14089]Znam da deluje smesno, ali nije daleko od istine....
Imas mozda dvadesetak gradova koji su urbani. Ostatak gradova ti se svodi na neki manji centar, ali nije to centar kao Knez Mihajlova....vise je to poslovni centar...nemamo mi tako nesto. Znaci, preko vikenda ti je tu pustos...nema zive duse. U tom centru mozes mozda naci neki spomenik i sl. i to sve kao deluje wow na slici....ali kada odes, shvatis da nema jednostavno nista vise osim toga. Van centra su kuce...i kuce....i manji apartmani...i kuce...i kuce. Nema radnji, nema nista slicno. Samo kuce i poneki park za igranje ili sportski tereni. E onda sednes u auto i ides u Mall. Tu ti je sve...radnje, restorani, ti Mall-ovi su toliko veliki, da mi opet nemamo nista slicno. Tu klinci izlaze da se druze (najo ulica i sl). Naravno, postoje tu sportske hale i koncerti i ostalo....ali nemas onako setalista puna ljudi, kafici, muzikica i sl. Sve je nekako...bez duse. Imas manjih gradova koji imaju lepsu prirodu (vise parkova) ili im se u okolini nalaze neke planine, jezera i sl...pa to onda moze biti makar sa te strane lepo. Medjutim, vecina gradova je ovde ravnica....i nemas bas nesto posebno da vidis kada izadjes odatle. Upravo zato ljudi biraju te vece gradove koji su gore pomenuti (nisu to jedini), jer je daleko blize evropskom mentalitetu i onome cemu smo navikli. Da ne kazem, da ces kao stranac lakse biti u vecem gradu prihvacen.[/QUOTE]

Ni ja ne bih bolje opisala ovu Amer'ku...
Staro 18.02.2010, 19:15
steelers's Avatar
steelers steelers je offline
Stari vuk

Datum prijave: 30.01.2010
YU lokacija: Nis
Pošalji MSN poruku korisniku steelers
Nepromenjeno

Evo jos jednog interesantnog "istrazivanja"

[URL="http://www.forbes.com/2009/03/11/best-states-living-lifestyle-health-wellness_slide.html?thisspeed=25000"]http://www.forbes.com/2009/03/11/best-states-living-lifestyle-health-wellness_slide.html?thisspeed=25000[/URL]
Staro 19.02.2010, 16:47
Super Moderator

Nepromenjeno

Ja se iskreno na ta istrazivanja ne bih mnogo obazirao. Kao sto se vidi, radjena su po tome koliko su ljudi zadovoljni u svojoj sredini. U pitanju su naravno amerikanci koji su u toj sredini odrasli. Wyoming ti je jedna farmerska drzava sa jako malim brojem stanovnika (koji mnogo vole oruzije :-)). Tu se kotirao treci ili cetvrti. Ja verujem da ljudi koji zive u npr. Montani, okruzeni zelenilom i predivnom prirodom i zive nekim jednostavnim zivotom na farmi su mnogo srecni. Ali to nema veze sa imigracijom i ljudima koji tek dolaze u Ameriku i ciji su prioriteti skroz drugaciji. Na prvom mestu je naci posao (a bilo bi dobro i da je u struci). Drugo, treba biti i prihvacen u sredini u koju dolazis. Ako je to nepoverljiva sredina prema strancima, onda imas odmah u startu probleme (vec kod trazenja posla). Postoje razni faktori i oni varijaju od coveka do coveka (svako je drugaciji) i to ne vazi samo za Ameriku, vec bilo gde da se odselis. Ne zelim da nijedno mesto podcenjujem, ali recimo...zamislimo imigranta iz Azerbejdzana koji je dobio stalnu boravisnu vizu u Srbiji. Da li bi mu bilo lakse da nadje posao i snadje se nekako u npr. Beogradu, Novom Sadu i sl ili u Karavukovu, Malim Mokrincima, Idjosu?

Pravila pisanja