ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 06.11.2014, 21:22
sanjavujinovic sanjavujinovic je offline
Član

Datum prijave: 28.09.2014
US lokacija: Chicago IL
YU lokacija: Crvenka-Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke

Da ti ja kazem nesto! Ovo je moj zivot u pitanju i mogu da ga preupitavam koliko god da mi je to zelja i volja, pa jos jednom toliko dok god mi ne padne muka od toliko preupitavanja. Iako se ovde ne znamo, barem bi trebalo da imamo neku kulturu obracanja jedan prema drugima, pogotovu sto sam ovde malo stariji clan nego ti. Ne znas sta sam sve prosao u svome zivotu niti sta sam tamo ostavio da bi dosao ovde, niti kako sam dosao, a ni sta sam sve morao da prodjem da bi bio tu gde jesam dan danas. Te stoga uopste nemas prava da ocenjujes moje razmisljanje niti da mi kazes sta mogu a sta ne.

Razumem sta si time htela da kazes, ali nacin na koji si to izlozila me je povredilo.

Sta sam ja hteo da kazem tim preupitivanjem, jeste da sam imao teske trenutke koji su mi bili kriticni, sto se porodice tice, jos uvek jesu, i sto sam ostavio nekoga za sobom koga na zalost necu moci zagrliti vise, nazalost. a mozda ni drugu mnogo blizu osobu.
Oskark
Pratim sa velikim interesovanjem tvoje postove i tvoj blog , za koje imam samo pohvale,iz citiranog posta vidim da ti je u ovom momentu jako tesko jer ovo ne lici na tvoje postove .
Htela bih reci da mi je stvarno zao jer ti je ocigledno u ovom momentu tesko .Ako mozemo bilo kako pomoci tu smo ,
drzi se i za kraj mozda samo anegdota koju sam cula poodavno sad neznam odakle ali ide nesto ovako:

Stari mudrac dade mladom prijatelju dve kutijice i rece ovu prvu otvori kad ti bude najteze a ovu drugu otvori kad ti bude sve potaman .
Mladic ode i uradi kako mu je mudrac rekao tj. otvori prvu kutijicu kad ga zadesi muka i u njoj nadje papiric na kom je pisalo PROCI CE.
Posle nekog vremena mladicu se resise problemi i krenu sve na bolje i kad je pomislio da ne moze biti bolje seti se starog mudraca i njegovih reci, nade drugu kutijicu ,otvori je kad u njoj isti papiric sa porukom PROCI CE.

Pozdrav i drzi se.
Reply With Quote
Staro 07.11.2014, 14:32
kreta kreta je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.06.2014
Nepromenjeno

Ova dva dana stvarno mi nije dobro. Stalno mislim na Oskara i stvarno mi je zao. Zaista nisam imala nameru da ga povredim.
Jos ranije sam procitala sve njegove blogove i postove i stekla utisak da je sposoban i talentovan mladic. Zelim mu svako dobro.
Reply With Quote
Staro 07.11.2014, 22:56
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Mozda i ja treba da se izvinem jer Sam možda grubo odreagovao.samo da kažem da mi nije teško sada, bolje reći da mi se napunila časa u tom trenutku. Izgubio sam jednu dragu osobu nakon sto sam se preselio ovde, a sada ako je verovati doktorima gubim skoro i drugu osobu. A ne mogu otići kući jer nemam godisnji sto je najgore. Mogu da dam otkaz ali onda cemu da se vraćam. No Kreta znam da ti nisi mislila nista lose, i ovom prilikom ti se izvinjavam, samo sam ja odreagovao zbog onog sta ti. Možda nija nisam imao prava da se opozivam na neuctivost, sto je ispalo nekulturno od mene. Samo sam hteo da istaknem da neksd pogrešne reči mogu indirektno da povrede druge. U svakom slučaju svako od nas ima to nešto što stavlja so na ranu. Moj problem je od početka bio da sam jako vezan za porodicu i prijatelje, te mi je ovo jako teško palo. znam ni šta više pišem. Neka ostane na ovome. Jos jednom moje izvinjenje svima za lažnu uzbunu.
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 07.11.2014, 23:10
Salec's Avatar
Salec Salec je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2013
US lokacija: Phoenix
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Andrija89 Prikaz poruke
Kajem se sto ranije nisam imao zelju da odem odavde i sto nisam otisao. Znam da se tema zove Da li se iko pokajao sto je otisao, a ne Da li se iko kaje sto nije otisao ali sam imao potrebu to da napisem.
Ja moram da kazem Andrija da se i ja kajem zbog ovoga zestoko. Kajem se sto nisam na vreme otvorila oci i shvatila..
Staro 08.11.2014, 06:58
Sasa99 Sasa99 je offline
Drug član

Datum prijave: 09.10.2012
US lokacija: Chicago IL
YU lokacija: Makedonija
Nepromenjeno

I ja se cesto pitam dali nisam pogresio sto sam dosao I pitacu se verovatno jos mnogo dugo. A da nisam dosao pitao bih se celi zivot zasto nisam bar probao I zato sam odlucio da dogem. Sa jedne strane nedostaje mi moj narod sa druge ovde je neuporedljivo bolje sto se tice posla. Ako su ovo nasuroviji kapitalisti kako sto su me mnoge plasili kad sam dolazio mogu reci da kod nas su feudalci. Nisu samo primanja bolja nego I odnosi na poslu postuju se pravila ma sve je bolje. Zato ne mogu da kazem da se kajem I dok mi je ovde bolje bicu ovde ako mi nije onda se vracam necu sigurno da trpim. Za sada nemam razloga da bih se vratio.
Reply With Quote
Staro 08.11.2014, 10:58
kreta kreta je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.06.2014
Nepromenjeno

Citat:
Mozda i ja treba da se izvinem jer Sam možda grubo odreagovao.samo da kažem da mi nije teško sada, bolje reći da mi se napunila časa u tom trenutku. Izgubio sam jednu dragu osobu nakon sto sam se preselio ovde, a sada ako je verovati doktorima gubim skoro i drugu osobu. A ne mogu otići kući jer nemam godisnji sto je najgore. Mogu da dam otkaz ali onda cemu da se vraćam. No Kreta znam da ti nisi mislila nista lose, i ovom prilikom ti se izvinjavam, samo sam ja odreagovao zbog onog sta ti. Možda nija nisam imao prava da se opozivam na neuctivost, sto je ispalo nekulturno od mene. Samo sam hteo da istaknem da neksd pogrešne reči mogu indirektno da povrede druge. U svakom slučaju svako od nas ima to nešto što stavlja so na ranu. Moj problem je od početka bio da sam jako vezan za porodicu i prijatelje, te mi je ovo jako teško palo. znam ni šta više pišem. Neka ostane na ovome. Jos jednom moje izvinjenje svima za lažnu uzbunu.
Oskare, sve je ok. Post si zavrsio sa: " Medjutim ne bih mogao da zamislim svoj zivot tamo opet. Ovo smatram svojom kucom, i mogu reci da sam srecan". Zato mi je cudna tvoja reakcija. Veruj mi da mogu da zamislim kako je to kad izgubis dragu osobu. Puno je potrebno da ostanes jak i nastavis dalje.
Ako me jednog dana put nanese u Chi, javicu ti se da popijemo tvoj omiljeni Latte. Take care!

P.S. Takvi smo mi pokajnici, sa ove ili one strane...
Reply With Quote
Staro 08.11.2014, 11:56
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Ja sam te totalno ukapirala sta si hteo da kazes. Najgore je kad se rastajes sa nekim sa kojim sto posto znas da ga vise nikada neces videti. U neki ruku, iscupas sebe iz zivota u kom si, u prvim godinama se drzis jos i kontaktiras a sto vise vreme prolazi skontas da je ovo sad to sto si ti i sto ti je zivot. Stvaras ovde poznanstva koja bi ti nedostajala. Nisu nikad vise ista kao sto su tamo bila jer imas mnogo manje vremena. Ali to je sve deo odrastanja, i da si tamo ostao, i manje para i manje vremena isto tako ako radis i imas naslednike. Jeste ova avantura zvana imigracija za nezavisne i samostalne... Ko god da je boleciv na familiju i ekstremno drustveno - cergarski orijentisan ( a tako nam je drustvo tamo realno gledano) razbolece mu se dusa ovde od samoce u nekim trenucima...
Reply With Quote
Staro 11.11.2014, 00:02
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Moj sin je sada u Americi na sp.vizi,radi i igra turnire.Dok je studirao, a bogami i sada,redovno ga je drmala kriza na tri meseca...tacno smo znali kad promeni sliku na fb. da je frka...e onda sam ja slala poruke podrške,pa na skajp(ko ga izmisli svaka mu cast)pa ga je i sestra bodrila i tako dok ne prodje.Cudana je ta nostalgija, a on baš i nije zavičajan...elem i tada je imao bolji i komforniji smeštaj nego sto ima kod kuće a i bolji i komforniji zivot, a o mogucnosti zarade da ne pricam...pa opet bi ga periodično ščepalo...msm da je rešenje u tome da ne treba biti sam nipošto, udvoje je sve lakše...
Reply With Quote
Staro 11.11.2014, 10:35
kalex kalex je offline
Član

Datum prijave: 22.10.2014
Nepromenjeno

Da se ne lazemo sva ova prica o ostavljanju prijatelja, nacina zivljenja, lepih uspomena, iskustava i slicnog vazi za ljude koji su ranije napustili Balkan i imali nesto ostaviti. Nacin zivljenja se promenio, nema druzenja, zadovoljstava kao nekad, radi se u kapitalizmu do 17-18h, subotom-nedeljom. Ljudi se slabo druze, nemastina i otudjenost vladaju. Politika ispira mozak. Vecina nas gubi i familiju i prijatelje kroz sve to.
Da zakljucim svima nama polako ostaje samo porodica u zivotu, a kad je vec tako, onda sa njom bolje da odem negde. Vecina nas vise nema sta na Balkanu ostaviti (emocije, nekretnine, druzenje...). Sve sto ostavljamo su samo zivi roditelji. Govorim naravno o ljudima koji igraju lutriju i o 2014. godini, a ne sta se nekad ostavilo. Smesna prica o kajanju, vecina ljudi oko mene se ne druzi niti imaju sa kim da se druze, nemaju za sta da kupe sebi zimsku jaknu, da ne govorim o necem ozbiljnijem. Kog pojedinca boli uvo za kajanje i ovaj prostor u takvom stanju kad se nema sa kim normalno ni ispricati ni kupiti sebi obucu ili odecu...
Reply With Quote
Staro 11.11.2014, 11:46
dakiva dakiva je offline
Drug član

Datum prijave: 06.02.2014
Nepromenjeno

Surova istina izrečena u prethodnom postu čijem bih svaku napisanu reč potpisao.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja