ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 11.11.2014, 18:19
sanjavujinovic sanjavujinovic je offline
Član

Datum prijave: 28.09.2014
US lokacija: Chicago IL
YU lokacija: Crvenka-Vojvodina
Nepromenjeno

Par meseci sam na ovom forumu i isčitavam dosta tema , prikupljem informacije tj. edukujem se bez obzira šta će da se desi.
Ova tema me nekako najviše inspiriše da stavim po koji komentar i slažem se sa Vama da ovde nažalost nema sreće inače ne bi svi mi tražili leba preko pogače,zar ne?
Reply With Quote
Staro 11.11.2014, 21:22
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kalex Prikaz poruke
Da se ne lazemo sva ova prica o ostavljanju prijatelja, nacina zivljenja, lepih uspomena, iskustava i slicnog vazi za ljude koji su ranije napustili Balkan i imali nesto ostaviti. Nacin zivljenja se promenio, nema druzenja, zadovoljstava kao nekad, radi se u kapitalizmu do 17-18h, subotom-nedeljom. Ljudi se slabo druze, nemastina i otudjenost vladaju. Politika ispira mozak. Vecina nas gubi i familiju i prijatelje kroz sve to.
Da zakljucim svima nama polako ostaje samo porodica u zivotu, a kad je vec tako, onda sa njom bolje da odem negde. Vecina nas vise nema sta na Balkanu ostaviti (emocije, nekretnine, druzenje...). Sve sto ostavljamo su samo zivi roditelji. Govorim naravno o ljudima koji igraju lutriju i o 2014. godini, a ne sta se nekad ostavilo. Smesna prica o kajanju, vecina ljudi oko mene se ne druzi niti imaju sa kim da se druze, nemaju za sta da kupe sebi zimsku jaknu, da ne govorim o necem ozbiljnijem. Kog pojedinca boli uvo za kajanje i ovaj prostor u takvom stanju kad se nema sa kim normalno ni ispricati ni kupiti sebi obucu ili odecu...
Mislim da je pogresno na osnovu samo vlastitog zivota i iskustva generalizovati stvari.
Mislim da je bilo vise prica na forumu o ljudima koji su skoro otisli ili se tek spremaju da odu, da njima zivot nije takav kakave je opisan u postu. Naprotiv, ljudi su imali vrlo sredjen zivot, ali su se ipak odlucili da odu.
A pitanje je - ako ovdje ne mozes sebi kupiti obucu ili odjecu, s obzirom na troskove vize i avio karata (da ne spominjem snalazenje nakon slijetanja do prve plate - ako nemas nekoga tamo da te sponzorise) kako planiras da odes u SAD?
Reply With Quote
Staro 11.11.2014, 22:54
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

U Americi za svakog ima posla ako zeli da radi,a ovde...svi znamo koliko je teško zaposliti se ako nemaš jaku vezu ili pare nekom da daš...ovde je sramota i reći da negde pereš sudove ili nekom spremaš stan, a tamo je to potpuno ok. posao ko i svaki drugi...za početak je nekome i to dovoljno dok ne nadje bolje, a definitivno moze jer su gradovi veliki kao i cela zemlja...da sam ja na mestu dobitnika ne bi se obazirala ni na koga i ni na šta nego bi sledila samu sebe...nikome nije lako u početku,osim ako nema 10ak hiljada $ u startu onda to naravno olakšava...no po meni šansu za novi zivot ne treba ispuštati, jer će se ova naša mala zemljica još dugo boriti da izadje iz agonije...
Reply With Quote
Staro 11.11.2014, 22:59
Iva75's Avatar
Iva75 Iva75 je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
Mozda i ja treba da se izvinem jer Sam možda grubo odreagovao.samo da kažem da mi nije teško sada, bolje reći da mi se napunila časa u tom trenutku. Izgubio sam jednu dragu osobu nakon sto sam se preselio ovde, a sada ako je verovati doktorima gubim skoro i drugu osobu. A ne mogu otići kući jer nemam godisnji sto je najgore. Mogu da dam otkaz ali onda cemu da se vraćam. No Kreta znam da ti nisi mislila nista lose, i ovom prilikom ti se izvinjavam, samo sam ja odreagovao zbog onog sta ti. Možda nija nisam imao prava da se opozivam na neuctivost, sto je ispalo nekulturno od mene. Samo sam hteo da istaknem da neksd pogrešne reči mogu indirektno da povrede druge. U svakom slučaju svako od nas ima to nešto što stavlja so na ranu. Moj problem je od početka bio da sam jako vezan za porodicu i prijatelje, te mi je ovo jako teško palo. znam ni šta više pišem. Neka ostane na ovome. Jos jednom moje izvinjenje svima za lažnu uzbunu.
Oskare zelim da znas da te ja dozivljavam kao veoma jakog i stabilnog coveka. Ti si se odvazio otici i zapoceti novi zivot u Americi. Mnogi ljudi koje ja poznajem nema hrabrosti za to. Tebi se ukazala velika sansa da odes i ti si je iskoristio. Samo zelim da ti koliko je to moguce pruzim podrsku i da ti pozelim sve najlepse. To je sigurno faza koju ti prolazis i koju cu sigurno prolaziti i ja kada budem dosla tu. Jos nesto tvoj blog pratim i procitala sam sve od prvog do poslednjeg napisanog slova. Zelim da nastavis sa pisanjem i da koliko je to moguce jos cesce pises. I znas kako kazu kod nas ono sto te ne ubije, to te ojaca. A moja porodica i ja cemo ti se pridruziti sledece godine, ako Bog da takodje u Cikagu. Samo napred!!!
Reply With Quote
Staro 12.11.2014, 04:27
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 Prikaz poruke
Mislim da je pogresno na osnovu samo vlastitog zivota i iskustva generalizovati stvari.
Mislim da je bilo vise prica na forumu o ljudima koji su skoro otisli ili se tek spremaju da odu, da njima zivot nije takav kakave je opisan u postu. Naprotiv, ljudi su imali vrlo sredjen zivot, ali su se ipak odlucili da odu.
A pitanje je - ako ovdje ne mozes sebi kupiti obucu ili odjecu, s obzirom na troskove vize i avio karata (da ne spominjem snalazenje nakon slijetanja do prve plate - ako nemas nekoga tamo da te sponzorise) kako planiras da odes u SAD?
Slazem se sa tobom. Ima i nas sto ostavismo i posao, i stan, i kola. A odosmo ne trbuhom za kruhom vec iz nekih drugih razloga...
Reply With Quote
Staro 12.11.2014, 12:05
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Slazem se sa tobom. Ima i nas sto ostavismo i posao, i stan, i kola. A odosmo ne trbuhom za kruhom vec iz nekih drugih razloga...
Tako je, potpisujem. Supruga i ja smo jedni od onih koji imaju sredjen zivot, posao, kucu, kola ....ali ipak zelimo da odemo jer je Srbija postala u svakom smislu nezdrava sredina za normalan zivot.
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Staro 12.11.2014, 12:38
Proteran

Nepromenjeno

Razlika je ko nebo i zemlja...naravno da ima naroda koji def.zivi dobrop i ovde...bude izvucen i kaže ok,odoh da probam pa ću videti...mozda se i vratim...ali velika vecina rekla bih, izvlacenje vidi kao slamku spasa za bolji život,svoj i svoje porodice ako je ima!
Reply With Quote
Staro 12.11.2014, 12:39
dakiva dakiva je offline
Drug član

Datum prijave: 06.02.2014
Nepromenjeno

Mislim da post zbog koga su pocele ove reakcije nije dobro protumacen. U njemu je generalno stanje u drustvu opisano. I supruga i ja imamo posao, imamo i stan i auto, ali problem je sto gledam scene oko sebe kako ljudi bukvalno prezivljavaju i nemaju, kako je pomenuto, za odecu i obucu. Vremena za druzenje je jako malo, a i kada ih ima teme su sve teze i teze. Jednostavno nama kako je tako je, ali ne zelim da mi dete odrasta u sistemu koji je potpuno poremecen.
Reply With Quote
Staro 12.11.2014, 18:02
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dakiva Prikaz poruke
Mislim da post zbog koga su pocele ove reakcije nije dobro protumacen. U njemu je generalno stanje u drustvu opisano. I supruga i ja imamo posao, imamo i stan i auto, ali problem je sto gledam scene oko sebe kako ljudi bukvalno prezivljavaju i nemaju, kako je pomenuto, za odecu i obucu. Vremena za druzenje je jako malo, a i kada ih ima teme su sve teze i teze. Jednostavno nama kako je tako je, ali ne zelim da mi dete odrasta u sistemu koji je potpuno poremecen.
I ja se slazem. U Srbiji smo imali puno prijatelja i voleli da se druzimo, ali umesto da pravimo rostilje, organizujemo kampovanja i izlete, zovemo jedni druge u svoje kuce na selu ili na moru, mi bismo sedeli jedni kod drugih u stanu i kukali na sve na sta se moze kukati. Moj suprug i ja smo gledali da malo zaobidjemo te teme, ali te nekako sve to povuce, jednostavno nema izlaza.

Ovde sad imamo opet puno prijatelja, za sad sve nas, poneki amerikanac, ali se ljudi organizuju, imamo proslave, Novu Godinu zajedno slavimo, organizujemo dodelu paketica za decu, kampovanje leti...
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 12.11.2014, 22:06
Proteran

Nepromenjeno

Aj bre vi sa stanom,poslom i kolimasvima vam zelim da kupite kuću ako već nistea mom sinu zelim samo da ga Fortuna pogledaza ostalo ce se snaci...a kad se to dogodi a hoće,mi ćemo mu dolaziti jednom godišnje makar skupljali pare za kartu godinu dana
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja