![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Par meseci sam na ovom forumu i isčitavam dosta tema , prikupljem informacije tj. edukujem se bez obzira šta će da se desi.
Ova tema me nekako najviše inspiriše da stavim po koji komentar i slažem se sa Vama da ovde nažalost nema sreće inače ne bi svi mi tražili leba preko pogače,zar ne? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mislim da je bilo vise prica na forumu o ljudima koji su skoro otisli ili se tek spremaju da odu, da njima zivot nije takav kakave je opisan u postu. Naprotiv, ljudi su imali vrlo sredjen zivot, ali su se ipak odlucili da odu. A pitanje je - ako ovdje ne mozes sebi kupiti obucu ili odjecu, s obzirom na troskove vize i avio karata (da ne spominjem snalazenje nakon slijetanja do prve plate - ako nemas nekoga tamo da te sponzorise) kako planiras da odes u SAD? |
|
|||
|
|||
![]()
U Americi za svakog ima posla ako zeli da radi,a ovde...svi znamo koliko je teško zaposliti se ako nemaš jaku vezu ili pare nekom da daš...ovde je sramota i reći da negde pereš sudove ili nekom spremaš stan, a tamo je to potpuno ok. posao ko i svaki drugi...za početak je nekome i to dovoljno dok ne nadje bolje, a definitivno moze jer su gradovi veliki kao i cela zemlja...da sam ja na mestu dobitnika ne bi se obazirala ni na koga i ni na šta nego bi sledila samu sebe...nikome nije lako u početku,osim ako nema 10ak hiljada $ u startu onda to naravno olakšava...no po meni šansu za novi zivot ne treba ispuštati, jer će se ova naša mala zemljica još dugo boriti da izadje iz agonije...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Tako je, potpisujem. Supruga i ja smo jedni od onih koji imaju sredjen zivot, posao, kucu, kola ....ali ipak zelimo da odemo jer je Srbija postala u svakom smislu nezdrava sredina za normalan zivot.
DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2015 - POGODAK ![]() ![]() 28.10.2013. Prijavili se na lutriju 01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx 19.05.2014. Poslali DS-260 21.08.2015. Lekarski pregled 09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi 24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE ![]() 30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama ![]() 05.11.2015. Beograd-Rim-Majami |
|
|||
|
|||
![]()
Razlika je ko nebo i zemlja...naravno da ima naroda koji def.zivi dobrop i ovde...bude izvucen i kaže ok,odoh da probam pa ću videti...mozda se i vratim...ali velika vecina rekla bih, izvlacenje vidi kao slamku spasa za bolji život,svoj i svoje porodice ako je ima!
|
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da post zbog koga su pocele ove reakcije nije dobro protumacen. U njemu je generalno stanje u drustvu opisano. I supruga i ja imamo posao, imamo i stan i auto, ali problem je sto gledam scene oko sebe kako ljudi bukvalno prezivljavaju i nemaju, kako je pomenuto, za odecu i obucu. Vremena za druzenje je jako malo, a i kada ih ima teme su sve teze i teze. Jednostavno nama kako je tako je, ali ne zelim da mi dete odrasta u sistemu koji je potpuno poremecen.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ovde sad imamo opet puno prijatelja, za sad sve nas, poneki amerikanac, ali se ljudi organizuju, imamo proslave, Novu Godinu zajedno slavimo, organizujemo dodelu paketica za decu, kampovanje leti...
|
|||
|
|||
![]()
Aj bre vi sa stanom,poslom i kolima
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Diretkan let za Ameriku iz Srbije | Mitkoni | Vaša strana | 12 | 14.03.2016 11:13 |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Pronalazenje posla iz Srbije u USA | Aristotel | Vaša strana | 23 | 11.08.2013 22:09 |
Profesionalni vojnik Vojske Srbije | NinaLjuba | Stare teme | 17 | 21.09.2011 19:30 |
Prebacivanje novca iz Srbije za USA | dmi | Vaša strana | 2 | 17.11.2009 14:28 |
![]() |