Sve sto si iznela je apsolutno tacno, u slicnoj sam i ja situaciji mislim sa pozajmljenim novcem i dolaskom ovde, jos nisam poceo da vracam istu semu imam sa kamionom polozio i treba da pocnem da radim, ali to su ekstremnii poslovi koji ovde donose novac, da bi polozio za kamion moras da das bar oko 3000$ koje nemas kad dodjes normalno i tako to da se ne nastavljam samo kazem da moras imati modul kako da se isfinansiras kad dodjes , ja sam izvadio zadnjih 200$ iz dzepa i u tom trenutku sam dobio posao, e zato kazem taj rizik takve vrste ne bih pozeleo ni smrtnom neprijatelju, naravno sada stvari mnogo bolje izgledaju ali trebalo je to sve preziveti.To su rizici koji nikom ovde ne padaju na pamet da se mogu desiti a veruj te mi da se to lako desava.
Da se samo osvrnem na tvoj povratak u usa posle 9 meseci, sto bi rekao moj brat da odes u crkvu i upalis svecu za to sto ti nista nisu rekli jer je ovde zakon striktan po pitanju boravka u USA, verovatno onaj na ulasku nije obratio paznju ali si ladno mogla da budes vracena veruj mi , ne govorim napamet provereno od strane advokata ovde, jer ovde imas stalno nekog da napusta USA ali se svi vracaju posle navrsenih 6 meseci van USA.
Slazem se da si morala to da napravis i srecan sam sto je sve ispalo kako treba i to je bila jedna vrsta velikog rizika.
Srecan povratak i novi pocetak.
hvala, i tebi zelim isto srecu.
sto se tice ulaska u zemlju, nema problem sve dok nisi van nje godinu dana.
Kada ti radnik na imigracionom provuce GC kroz komp, njemu se tacno pojavi tvoj datum izlaska iz zemlje.
Sa zelenom kartom imas pravo da izazis i ulazis kako hoces, s tim ako nisi u zemlji 6 meseci i 1 dan onda ti se ta godina ne racuna u procesu za naturalizaciju.
ja imam prijatelja koji se bavi u americi imigracionim pravom i on mi je sve to pojasnio.
u principu, mogu da ti postavljaju kojekakva pitanja, vazno je samo kako se snadjes.
|