Citat:
Prvobitno poslao korisnik braniska3
"DA." kažeš ti kratko, hrabro i bez dodatnih objašnjenja. 
Da budem iskren i direktan, ja u Srbiji imam i gde da stanujem i od čega da živim. Sa skromnim potrebama koje imamo i žena i ja, u Srbiji imamo novca koliko nam treba. Ne čeznem za besnim kolima, skupom tehnikom, ludilom. U Ameriku bih otišao da obezbedim veću sigurnost svojoj porodici i detetu. Međutim pitam se da li tamo silazim lestvicu niže, s obzirom na to da će mi na primer trebati 20 godina samo da zaradim stan (koji ovde već imam).
Svoj primer spominjem zato što je verovatno slična situacija bila razlog povratka navedenog bračnog para sa foruma, a koliko vidim, i ove godine ima forumaša sa sličnom dilemom.
|
Pa u nastavku je i kratko objašnenje.
Dakle stambeno sam obezbeđen i ja i moji roditelji, a i zarađujem više od proseka. Hoću da odem jer mislim da mogu bolje. Ne čeznem za besnim kolima i skupom tehnikom, ali u svakom pogledu želim da napredujem pa i materijalnom što bi trebalo da mi obezbedi da ostvarujem planove i ciljeve koji nisu "hleba i igara" i ispijanje kafa po ceo dan sa komšijama. It's that simple!
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot
Da jalove diskusije majko moja... Opet o tome ici ili ne ici.. ko je odlucio ici ce, ko cvika od promene ili mu je ovde dobro (mnooogo dobro, osrednje, pa i podnosljivo, ali samo da se ne menja na gore) nece ici i kvit.
|
U pravu si potpuno.

Ponavlja se stalno ta priča i nikako da je zaobiđem... Nego šta bi sa vama, jel ste odlučili gde idete i kada?