Iscitala sam forum ali mi i dalje nije jasno - koja koverta (1., 2. ili tek interviju) garantuje vizu u pasosu? Da li je 2. koverta ta koja zaisgurno obezbedjuje vizu, a interviju postoji samo reda radi ili se tek posle intervijua saznaje da li je osobi odobrena viza?
Zasto pitam? Sa deckom sam u vezi 4 godine i aplicirala sam samo za sebe. Ako mi posalju 1. kovertu (znam da ih vise fizicki ne salju ali neka ostane taj naziv) kada treba da se vencamo (i dokazujemo 4-godisnju vezu preko slika itd.) - pre dobijanja 2. koverte ili pre intervijua (tj. kada je aplikant siguran da dobija vizu)? Da napomenem - vencali bi smo se samo zbog te vize. Zato i pitam da li 2. koverta ili tek interviju obezbedjuju vizu u pasosu (da se ne uzimamo prerano ako jos nisam sigurna da mi je odobrena GC).
Imam i podpitanje - on radi vec 3 godine na crno. Kada bih bila izvucena i uspesno prosla celu proceduru i kada bi smo se vencali, da li bi taj podatak (da nije prijavljen 3 godine) ugrozio moju vizu ili ne (s'obzirom da sam ja 'glavni' nosilac iste, a on ide preko mene)?
Hvala svima unapred na odgovorima