Problemi sa Stanom i Kako Prekrsiti Ugovor/Lease
Pozdrav :) Vidim da se ovdje spominjala prica o prekidanju ugovora I penalima za rentanje stana, pa bih vas zamolila za misljenje. Dakle, iznajmili smo apartman prije mjesec dana, potpisali ugovor I poceli tu zivjeti. Ubrzo smo otkrili da apartman ima bed bugs! Po cijelom tijelu smo dobili crvene flekice, ujede, koje su nepodnosljive od svraba. Koristimo neku kremu iz apoteke koja nam pomaze da to prodje, ali se naravno pojavljuju nove skoro svaki dan, posebno meni jer sam vise vremena kuci od muza koji radi. Obavijestili smo menadjera I dali mu dokaz I usput rekli da napustamo stan, nakon cega je pozvao ljude koji se bave tim da dodju pregledati stan I poprskati. Usli suU stan bez naseg odobrenja, dok je muz bio na poslu, a jaU skoli, sto nas je jako naljutilo sto zbog takvog ulaska bez naseg prisustva, sto zbog prskanja hemikalijama. Elem, nakon toga smo opet otisli I jasno rekli da zelimo napustiti stan I da necemo s tim zivjeti.U ugovoru stoji da se javi mjesec dana ranije I da se napise razlog, sto smo mi I ucinili. Valjda ce oni to sa glavnim sefom saad razmotriti I donijeti odluku hoce li nas pustiti da odemo ili ce nas tuziti, ili da platimo kaznu ili ne znam sta jos. Kroz pricu smo I'm jasno stavili do znanja da izlazimo iako su cijelo vrijeme trazili razlog da ostanemo, kao to se moze ocistiti, istrijebiti,kako ce te kad odete negdje drugo blabla. Takodjer smo rekli da se nadamo da nece doci do problema, imamo jak razlog za odlazak I ako oni nama naprave problem naci cemo nacin da I mi njima napravimo. Nasli smo na internetu da postoji neka agencija za prijavu takvih slucajeva I kad ih prijavis, njima se rusi reputacija I svako ko bude htio rentati stan znat ce za to. Rekli smo I'm ako nam budu trazili novacU vidu placanja neke kazne, da cemo mi onda traziti da nam kupe kompletan namjestaj koji je unisten I koji cemo baciti, jer se bed bugs zavlaci svugdje, a najviseU krevete. Rekli su kao da ne zele da dodje do problema. Izvinjavam se sto sam ovako oduzila, ali moze biti korisno jos nekome pa nek se nadje. Molim vas ako neko zna nesto o ovome da se javi, jer ne znamo sta nas ceka I kako ce sve zavrsiti. Ja se nadam da cemo uspjeti naci drugi stan I da ce nas odobriti, prije nego nam ovi stave na rekord, sto vjerovatno ocekujemoU najmanju ruku.
|