Pozdrav svima
nova sam na forumu i čitam ga već danima (malo sam se pogubila od silnih informacija), pa bih vas molila da mi pomognete sa savjetima. Pokušat ću biti kratka
E ovako...do prije par mjeseci muž i ja nismo ni razmišljali o odlasku u Ameriku, nego smo životarili ovdje gdje jesmo.
Ljetos smo se susreli sa mojom rodicom (koja mi je kao sestra) i koja živi i radi u LA, ima GC, uskoro dobiva i državljanstvo, a udaje se za Amerikanca iz

. Uglavnom, oni nas pozivaju kod sebe, nude nam i smještaj i financijsku pomoć kolko god je to potrebno.
Ja imam diplomu menadžera ekonomije (viša) i dilomirani sam PR (visoka). Muž vanredno studira informatiku i zapeo je na drugoj godini već godinama (zbog lijenosti

). Inače je završio gimnaziju, a govori i piše engleski i njemački bez greške
Daleko nam je razmišljati o lutriji za 2013. jer bi mi išli što prije.
E šta nam je sad najbolja opcija? Gledali smo tazne tipove viza i zanima nas viza F1 za muža. Tražimo neki jeftini koledž u LA (jer nemamo love). Mogli bi srediti da prikažemo da imamo 20.000$ na računu (više-manje koliko koji koledž traži) ali, da li je to i ako ga prime na neki koledž garancija da će muž 100% dobiti F1 vizu? On ovdje ima stan na sebi (mama mu ga je već prepisala) i ništa više.
Ja ne znam kolko je pametno da idem kao njegova pratnja sa F2 vizom, jer u tom slučaju ne mogu raditi.
Budući zet mi je upravo počeo samostalni biznis pa sam kontala da ja preko njega dobijem H1B vizu, da radim kod njega kao menadžer ili PR. Kakve su za to šanse?
Toliko za sada, i sorry što sam bila ovako opširna

, al stvarno nam je svaki savjet dobro došao, a mislim da sam na pravom mjestu za to.
Hvala unaprijed svima koji se potrude pročitati i pomoći nam