Pozdrav iz Bosne forumašima,
Evo da napišem par stvari koje sam našla na nekom inostranom imigracionom sajtu i mogu biti korisne da se izbjegnu panika, očaj, strah itd.
Popunjena dva obrasca - DS-122 i DS-230 se šalju u Kentacky Consular Center (KCC) skupa sa bar codom sa strane 2 sa prvog notifikacionog pisma. KCC vas nikad neće obavijestiti da su primili vaše obrasce. Za potvrdu o primitku može se zvati na telefon 0016065267500, press 1 to talk with the operator. Treba imati pr ruci case number, datum rođenja. Može se i poslati email KCC-u na
kccdv@state.gov. U emailu se obavezno mora čitko navesti CASE NUMBER, najboje u gornjem desnom uglu, plus puno ime i datum rođenja. Dakle, obavijestiće vas samo po vašem zahtjevu a za to je potrebno je da prođu minimalno 1-2 mjeseca kako bi se dobila potvrda od KCC (što prije se pošalju obrasci to bolje), a ima slučajeva kada je KCC pretrpan aplikacijama da čak i nakon nekoliko sedmica nemaju ništa o vama (your case dos not show on the computer screen), u tom slučaju treba pokušavati sve dok vas kompjuter ne izbaci, hoću reću ubaci igru.

Promijenjena adresa stanovanja jednostano se pošalje emaiom, ali mora se citirati i adresa koja se nalazi na prvom notifikacionom pismu. Za druge sitne greškicekoliko razumijem, može doći do diskvalifikacije, čak i ukoliko im pošaljete email, mislim da KCC svakako nema ovlaštenje da sam mijenja išta od toga što je već popunjeno.