Pocetak!
Naime odlucio sam se nesto napisati, jer sam skoro sve sto sam trazio i procitao naravno na ovome forumu, ali jos toga ima nedorecenog i ne zavrsenog za nas obicne smrtnike koji dolazim mozda tamo. Pa cu zapoceti pisati, ali prije toga bih zamolio da se ne skrece s teme i ako ima itko iskustva u svezi toga neka slobodne napise kako i zasto. Pa ajmo onda poceti.
Mnoge muci briga, ako ih izvuku kako krenuti, jer nisu svi imucni da mogu ponijeti 10.000 dolara pa bez brige i bez pameti. Ja mislim da se moze i bez manje , ako imas tamo nekoga za prvih mjesec dva dok se ne srede stvari u svezi posla. Jer razmislimo kako su ljudi mnogi otisli u vrijeme rata u USA. Imam ljude u Des Moines-u koje su doslovno iskipali u arizoni u phoneixu i imali su placen stan samo za mjesec dana. I ljudi su uspjeli tako da to s 10000 nije stvar, ali bilo bih ok ako bi se moglo. Od viska glava ne boli.
Mnogima je ono u glavi, a sta mi koji nemamo fax ili nismo IT vecina ce reci idem bilo sta ili trucking, ja osobno mislim da mozes uspjeti dobiti i bolji posao, ako polozis neke certifikate tamo uz posao. Svatko tko ima truda i zeli nesto uspjet ce. Neznam mozda grijesim, ali evo ima tu na forumu ljudi pa ako znaju dali ima ljudi koji su dosli i uplatili si neke kurseve tecajeve i dali rade posao bolji nego sto su dosli, mislim da je bitno poznavanje jezika da bih mogao nesto krenuti s polaganjem i ako moze netko napisati koliko kostaju obuke i certifikate.
Zdrastveno osiguranje dok sam kopao po forumu vidim neko placa 300 dolara neko 1400 kao obiteljsko pakovanje. Ovi meni moji u Des Moines-u su rekli da placaju zdrastveno otprilike njih troje oko 400 dolara nemojte me ozbiljno shvatit, jer neznam tocno koliko mi rekose. Ali otprilike je tu cifra negdje.
Zivot u USA. Evo primjer mojih tamo zivjeli su u Njemackoj i radili od jutra do sutra na gradevini nikada slobodnog vremena. Kazu da im je bolji USA bas zbog vise slobode koje su covijek moze priustit npr, idu u lov itd. razne stvari , ali jedno radi part time u trgovini a drugo full time ( ne vozi kamion vec je bravar tamo na tokarskom stroju mislim da je tako nesto u tom stilu)
To je sve sto znam i solidno zive ne bogataski vec solidno imaju auta dva itd.. Podstanari su i ne bune se i sto je najbitnije nebi se nikad vratili ovdje kazu posto da dodem.
Ako ima itko da ista pise u svezi ovoga da budu konkretnije objasnjene stvari neka pise. Nemojte skretat s teme mnogima bih pomoglo kad bih citali ovakve stvari.
|