Citat:
Prvobitno poslao korisnik prasica
Ovdje mi se gadi što smo svo toliko oguglali na toda ništa nije po zakonu. To mi smeta. Fali mi da ja, pa i svi ostali, imaju okvir ponašanja. Pravna država, koja kod nas ne postoji.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik loreley
Smatram da je u nasoj drzavi dobro samo onima kojima je zivotni cilj da primaju platu, puste mozak na pasu i cekaju penziju. Za ljude koji zele da se bave stvarima koje im, osim novca, donose i zadovoljstvo, omogucavaju kako profesionalni tako i licni napredak, za one koji zele da razmisljaju svojom glavom umesto da se utapaju u masu, ova drzava je robija.
Hocu da idem negde da ucim i da radim, a da mi zbog takvog stava niko ne podmece nogu.
|
Mislim da ovo prilično zaokružuje razmišljanja zbog kojih ljudi žele da dignu sidro i odu odavde, a ujedno je i odgovor na pitanje šta nam smeta ako već imamo solidnu platu i rješeno stambeno pitanje. Društvo je zapalo u opasnu krizu, pri tom ne mislim samo na onu finansijsku. Polako postajemo statisti u vlastitim životima po principu "go with the flow". Svi plaćaju za dobro radno mjesto pa platit ću i ja, svi "počaste" doktore, policajce, službenike pa ću i ja...Lopovi nam kradu pred očima, kradu od naše djece, a mi šutimo, djelom zato što kao društvo nemamo snage da reagujemo, dijelom zato što znamo da se sve odvija uz aminovanje "države". Policijski inspektori nam prodaju drogu ispred školskih dvorišta, šta više reći o pravnoj državi i sistemu vrijednosti???!!!
Ja zaista ne smatram da je Amerika zemlja snova i da će me tamo dočekati na crvenom tepihu, čak imam i određenu dozu straha, ali da li ćemo iskoristiti šansu; naravno da hoćemo. Kao što netko već reče, ovdje se uvijek možemo vratiti.

21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene

31.03.2014. Landed in Chicago