Citat:
Prvobitno poslao korisnik krle66
Drugari imam jednu dikemu , pa bih molio odgovor ako je neko imao slično iskustvo. Ja sam nosilac potencijalne vize, ja sam dobitnik lutrije, i u obrascima koje sam slao za Kentaki, naveo sam ženu i dete.Pod predpostavkom da li bih onda ja da me pozovu na intervju i da ja odem sam, pošto se žena nešto dvoumi zbog nedovoljno novca koji bi nam bio potreban za početak,da li bih imao nekih problema oko dobijanja vize i samo mog odlaska za Ameriku!? Hvala unapred
|
Ako sam dobro shvatio postove ovdje na forumu, kad dobijes vizu, imas otprilike 6 mjeseci da udjes u SAD i aktiviras vizu odnosno GC, a nakon toga mozes da izadjes i onda opet imas otprilike 6 mjeseci da se ponovo vratis prije nego ti neko pravi problem sto nisi u zemlji.
Koliko sam razumio to bi znacilo da ti udjes prvi (jer si nosilac i moras da udjes prvi) u recimo prvom mjesecu dobijanja vize, tvoja zena i djete imaju oko 6 mjeseci od trenutka ljekarskog pregleda (koji se radi neposredno prije intrvjua) da udju i aktiviraju vizu odnosno GC, (a to je 5 mjeseci nakon tebe) i nakon toga se mogu odmah, odnosno u roku od par dana vratiti i doci ponovo u iducih 6 mjeseci. To bi znacilo da ti imas otprilike 11 mjeseci da budes sam i pripremis sve za njihovo preseljenje.
Ako sam ovo pogresno shvatio, molim da me netko ispravi.
Hvala