Par korisnih stvarcica dok se ne snadjete u novoj sredini i ne pronadjete nase radnjice (ili poljske, bugarske i slicno), znaci za prvi mesec dok ne isprobate sve i svasta iz ogromnih nam radnji. Pa ako ste pri kuvanju, evo malog spiska cisto da ne promasite pa se razocarate (a i cene su povoljne):
1. President Crumble Feta cheese 24 oz (680 grama) mrvljeni feta sir dobar za gibanice i cicvaru, moze se naci u Costco za $7.36
2. Helena Feta Cheese u kantici od 3 lb (1.3 kg) obicno je oko $12 zavisno gde ga kupujete (Costco, Jons, Albertson) – ne mojte da kupujete mala pakovanja u deli specialty sekciji jer su jako skupa (oko $5 a nije dovoljno za jednu osobu). Dobro i za gibanice i za meze. Moze da stoji dosta dugo jer je u surutki (u mom selu se to tako zove

).
3. Pegasus Bourek Dough 24 oz – obicno oko 12 kora sto je sasvim dovoljno za pitu sa mesom (po cetiri pa izmedju fil), prave deblje kore za pite i gibanice (mnogo bolje neko klasican fillo cudnih dimenzija koji je dobar za baklava). Moze da se nadje za $2.5 zavisno od radnje (ne znam ko su distributeri van LA ali mogu da se pozovu na 888.345.5636 pa ce vam reci gde moze da se nadje kod vas u gradu)
4. Karaj Smoked Boneless Pork Loin (smesno zvuci zar ne lol) super prsuta za meze, proizvodjac je Bende Inc, pogledajte na sajtu sta sve nude. Uglavnom sve super “za seckanje” uz viljamovku kad nam dodje drustvo… pound (453 garma) je oko $5 zavisno od radnje (Jons etc). Oni su locirani u IL moze da se naruci telefonom ili preko sajta, a mozete ih i pozvati za listu distributera na 847.913.0306. Imaju naravno i slaninu, suva rebra, kolenice, kobasice susene i sveze etc. Dobro za slave, zurke i proslave Nove Godine.
5. Kruegermann Pickles and Sauerkraut – po meni imaju najbolju tursiju i sitno iseckani kupus za podvarak lol najslicnije onom sto smo se navikli kod “kuce”. Za radnje pozvati 323.662.9313. Obicno je tegla normalne velicine (1kg) oko $3.
6. Lifeway Organic Kefir – najpribliznije nasem ponomasnom jogurtu, ja ga obozavam lol obicno je jedno pakovanje oko $3 moze da se nadje u skoro svim radnjama…
ima jos ali moram na spavanje

pa nastavicemo spisak...