Zdravo svima, nakon brojnih razgovora moj muz je dobio posao te smo promenili prvobitno planiranu destinaciju. Za dve nedelje odlazimo za New Jersey, posto je njegova firma stacionirana u mestascu koje sa nalazi blizu Njuarka (Newarka). Posto slecemo u Newark, zanima me da li je neko prosao proceduru na tom aerodromu, kao i da li neko moze da podeli sa nama svoje iskustvo vezano za New Jersey?
Jos uvek nismo odlucili u kom gradu cemo biti locirani, ali za sada su nam favoriti Jersey City i Hoboken, zbog blizine NY u kome ja planiram da trazim posao. Razmatrali smo i Newark ali smo za sada odustali zbog bezbednosti. Saznali smo da su rente u Hobokenu prilicno visoke, Jersey City nesto malo povoljnije, ali u sustini za ta dva mesta znamo da su najbolje povezani sa NY i da su u smislu bezbednosti ok. Vezano za Jersey City, najbezbedniji i najbolji deo za zivot je u blizini Journal Square u cijoj blizini se nalazi path station, kao i area oko Grove St. Ako neko ima neki savet ili informacije, to bi nam bas znacilo, a obzirom da uskoro odlazimo, uskoro cemo i mi deliti nasa iskustva sa vama.