Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejan1990
Za ovaj program se NE TREBAJU prijavljivati ljudi koji:
1.nemaju zavrseno 4 razreda srednje
2. su osudjivani
3. Ne znaju engleski jezik dovoljno za neku najosnovniju komunikaciju
4. Nisu 100% sigurni da zele da zapocnu potpuno nov zivot
5. Nisu u mogucnosti da za godinu dana(od momenta izvlacenja pa do odlaska) skupe bar 3000$ po osobi
6. Nisu u stanju da popune aplikaciju u roku od 10 minuta.
Ne zelim nikoga da uvredim ili bilo sta, ali zaista ukoliko se neko pronalazi u ovih 6 tacaka apelujem da postedi pre svega sebe, a potom i druge ljude jer su na gubitku i jedni i drugi.
Zelim svima puno srece pocetkom maja naredne godine!!! Pozdrav 
|
Tačke 1 i 2 su u uredu, ostalo je preterivanje.
3. Onaj ko bude izvučen, za godinu dana ili dok ne krene u USA može da nauči jezik toliko da može da se sporazumeva. Postoje ljudi koji su baš slabo znali engleski, ali su za kratko vreme provedeno tamo naučili jezik bolje od mnogih koji su tamo godinama. Za to vreme radili su posao koji ne zahteva mnogo komunikaciju.
4. Čovek može da postane 100% siguran da nešto želi tek kada je 100% siguran da ima osnovu za to, tek tada mu se otvore misli u potpunosti. Sve između toga je individualno i promenljivo. Kada bude izvučen, sve se menja, posebno sve u glavi.
5. Skupiti (zaraditi?) i pozajmiti nije jedno te isto, a i jedno i drugo je moguće. Da ponovim, kada je čovek siguran da ima (je dobio) šansu, sve se menja, pa i želja da "nađeš" novac. Tada je sve mnogo lakše, i u glavi i u stvarnosti.
6. Neko je sporiji u nečemu, neko je brži, da li neko guli krompir 10 minuta ili 20 min, nebitno je apsolutno u ovoj priči da li treba ili ne treba da aplicira.
Slažem se da osoba koja aplicira, a nije najzagrejanija za odlazak, smanjuje šansu ostalima koji jesu jako, but life's a bitch - nekome ne da da ode, iako taj neko želi, a nekoga potera da ode, iako i nije baš morao ili žarko želeo.
Ja sam se prvi put prijavio ove godine, i ako ne odem, to je što je, a ako me izvuku, menjam smer razmišljanja.