Pozdrav ljudi. Ovo mi je prvi put da se prijavim (DV-2017).
Iskreno ne nadam se nesto previse, dosta sam razmisljala - i zadnji dan (03.11.2015.) prijavim se.
Procitala sam dosta post-ova na forumima, iskustava drugih, informacija, itd.
Znam da je jos uvijek rano, ima jos mjesec do rezultata, ali mislim da je svaka informacija veoma korisna.
Zanimaju me neke stvari:
- u nekim skorijim post-ovima (za DV-2015/2016) kazu da nema vise koverti vec da se sve popunjava elektronski. Ako neko ima iskustva, bilo bi lijepo da podijeli sa nama.
- ako se desi da me selektuju, itd... i trebam im dati americku adresu na koju zelim da mi stigne socijalni broj ili tako nesto, ja im mogu dati adresu moje rodbine koja zivi u Kentucky-u jer jedino njih imam u US. Jesam li ja primorana ostati u Kentucky-u neko odredjeno vrijeme nakon sto dobijem taj broj?
- sto se tice ljekarskog pregleda, ja imam problem sa vidom (kao mala sam trebala da nosim naocale, medjutim nisam htjela

tako da mi je zivac na lijevom oku ostao nerazvijen i na to oko vidim samo 20%. Na desno oko vidim savrseno, i niko nikada nije primjetio da nesto nije uredu, niti ja primjetim, vidim kao i svaka druga osoba). Da li bi mi to predstavljalo neki problem?
Hvala unaprijed i svako dobro.