Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikiSA
Ovo sa zdravstvenim /dentalnim u USA:
moja firma za mene je platila za godinu dana preko $10.000 za premiju (moj dio je oko $1200 godisnje premije) za health, dental je meni $132, a firmi za mene je oko $300 godisnje.
Popravak zuba u in-network sa osiguranjem (zavisi sta je) ja platim $125, ostalo plati osiguranje (ima godisnji limit od $2500 za sve radove). Krunica/navlaka od $700-1000 ja platim samo $125 i puno bolje uradjena nego u Bosni. Tako da ja kad idem na godisnji u Bosnu /Hrvatsku idem na odmaram, ne da popravljam zube. Svakih 6 mjeseci check up i ciscenje zuba (moj dio $25), svake godine slikanje zuba (na email kad trazim mi posalju sve snimke), ne sjecam se zadnji put kad sam dobila novi karijes.
Andrew W je fino rekao da postoje dental schoools gdje je puno jeftinije ako nemas osiguranje, a neki znaju otici i u Mexico, Costa Rica u "dental tourism".
Damagon, tacno: Ja nakon evo 5 godina ovdje imam 18 radnih dana godisnjeg odmora, i svake godine sve iskoristim u jednom cugu (pocela sa 12 ali se skuplja kumulativno, pa treba godina da se dodje na toliko)
Ja sam zadovoljna, i ne planiram nazad jos dugo.
|
Hvala na informaciji. Pošto sam od nekih ljudi čuo da se kod (na primer) zubara plaćaju astronomske cifre, ovo mi deluje veoma drugačije. Samo da potvrdim da li sam dobro razumeo: Dental je samo $132 godišlje? (za pokriće računa od $2500, uz participaciju)
Da li imate neki primer za lekara opšte prakse? Na primer, dobio sam grip. Koliko bi me takva usluga lekara koštala? Da li postoje neki sistematski pregledi? Koliko takve stvari koštaju?
Izvinjavam se ako sam vas zatrpao pitanjima, ali ovo je veoma zanimljiva tema.