![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Seattle, Washington - Moje iskustvo » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
@Zvercica
Naravno da ima cestitki za stav. Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Samo da znas ima jos ljudi koje su malo lugji od vas. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ne to nije stav to se zove imati petlju
![]() ![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
@zvercice
Ma tko više zna šta je ludost, a šta hrabrost. Zapravo, zar svatko tko je imalo hrabar nema u sebi i određenu dozu ludosti? Ako uvijek ideš na sigurno, provjereno, bez rizika, teško da ćeš nešto postići u životu, da ne spominjem da to postane booooring. Netko će reći da ste ludi, netko će to reći za sve nas koji smo u ovoj priči, netko će reći da ste hrabri, netko će pak reći da “tražite kruha preko pogače”, netko ni u snu ne bi odlučio povući ovakav potez koliko god mu bilo loše ovdje. Ali to je sve u redu, svatko ima pravo na svoje mišljenje i pravo da svoj život uređuje kako smatra da je najbolje. “Sto ljudi, sto ćudi”, što bi rekli. Mi smo od prvih ljudi (u porodici) kojima smo rekli dobili poprilično “hladnu” reakciju na cijelu priču, u smislu: “ Idete u neizvjesnost, a imate sve sređeno?”, ali mi se ne damo zbuniti. Pojam “sređeno” ne znači svima isto. Da, imamo poslove, od kojih je jedan u državnoj službi (lažna sigurnost o kojoj je i dreadnot već govorio), stambeno smo obezbjeđeni i netko bi rekao šta još hoćete. Hoćemo da živimo, hoćemo da naša djeca imaju više mogućnosti u životu… hoćemo da se sklonimo iz ove sredine koja tone prije nego što i sami postanem inertne jedinke pored kojih život prolazi dok čekamo “bolje sutra”. Dakle vi ste za mene i hrabri i ludi, pri čemu ovo mislim u najboljem i najpozitivnijem smislu ![]() ![]() ![]() ![]()
2014EU00003xxx 22.10.2012. prijava za DV-2014 01.05.2013. izvučeni ![]() 21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky 29.05.2013. koverta stigla u Kentucky 08.11.2013. Intervju - vize odobrene ![]() 31.03.2014. Landed in Chicago |
|
|||
|
|||
![]()
Moja porodica ima skoro pa istu priču kao i vi, i mi smo sa dvoje male djece ostavili sve i krenuli u nepoznato.
|
|||
|
|||
![]()
Svaka vam čast.
Stvarno retko ko bi isto to uradio, napustio sve to što ima u Srbiji i otišao u nepoznato. Ali imate petlju, daleko ćete dogurati. U svakom slučaju uvek se možete vratiti kući. Ako nedaj bože tolko zagusti. Al da niste pokušali, kajali bi ste se posle celog života što niste iskoristili šansu, koja se jednom pruža. I još jedna stvar. kad dobijete državljanstva, kroz 5 godina. Moći će te da birate ![]()
|
|||
|
|||
![]()
O da, Zvercice, i dalje ostajem pri svojoj izjavi i uopste ne mislim da su postupci koje si nabrojala ludost.
A konkretno ovo vezano za posao predstavlja udaranje temelja i pravovremeno krcenje puta ka boljem poslu i vecoj plati. Sto pre pocnes (pa makar u pocetku neko vreme bila na nuli), pre ces do toga stici. I da, ima nas jos sa prilicno sredjenim zivotima i solidnim poslovima, koji ipak nismo zadovoljni zivotom ovde, iz prostog razloga sto smisao i kvalitet zivota ne ocitavamo iskljucivo u visini plate i "sigurnosti do penzije", nego u nekim drugim stvarima. Nego, ima li ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cijeli dan razmišljam o ovome što je zvercica napisala.
Postavljam i svima vama pitanje. Ako ste situirani stambeno i imate solidne plate (recimo ova primanja o kojima zvercica govori su skoro 3 puta veća od primanja mog muža i mene i samim tim ne znam kako ćemo skupiti išta para, ako budemo izvučeni) šta konkretno vam smeta u ovom društvu? Pitam se cijeli dan gdje je sistem vrijednosti normalan, jer još nisam sigurna da postoji zemlja u kojoj se vrjednuju osnovne ljudske vrijednosti. Ja, npr. imam slaba primanja, ali ni to nije neki razlog što mi se ide odavde, jer ništa nigdje nije sigurno što se materijalne strane tiče. Ovdje mi se gadi što smo svo toliko oguglali na toda ništa nije po zakonu. To mi smeta. Fali mi da ja, pa i svi ostali, imaju okvir ponašanja. Pravna država, koja kod nas ne postoji. Mislim da me ovo pogotovo lično gađa jer sam na vrlo ružan način osjetila na svojoj koži šta znači ne imati politička leđa. Vidim da su moji roditelji ostali pri stavu: ,, Eto, tako je-kako je". Ja ne mogu tako, ni zbog sebe, ni zbog moje djece... Jednostavno ne mogu. |
|
|||
|
|||
![]()
Pa otprilike slicno ovome sto si opisala. Ja bih mogla roman u tri toma na tu temu da napisem
![]() ![]() Ja do sada nisam ozbiljno razmisljala o odlasku, boravila sam u nekim evropskim zemljama iz licnih i profesionalnih razloga, ali nisam nameravala da ostanem. Sad, sa ove distance, na osnovu stecenog iskustva u razlicitim zivotnim oblastima, dosla sam do zakljucka da ovaj sistem nije za mene. Hocu da idem negde da ucim i da radim, a da mi zbog takvog stava niko ne podmece nogu. Tako nekako. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mi još kišu nismo videli kako treba. Od početka septrembra je uglavnom lepo, ali svi kažu čekajte samo, videćete ![]()
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
NJ-NYC- moje (ne)iskustvo | free | Lokacije u USA | 36 | 06.11.2014 10:44 |
Moje iskustvo sa USA | Emir87 | Stare teme | 2 | 29.12.2010 02:46 |
Moje iskustvo sa kupovinom automobila (2/2) | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 07.08.2007 15:51 |
Moje iskustvo sa kupovinom automobila (1/2) | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 07.08.2007 15:09 |
Moje iskustvo sa bankama koje posluju samo preko interneta | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 07.06.2007 19:44 |
![]() |