![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav,
Imam mali problem pa ako neko moze da mi odgovori... Izvucen sam 1.maja 2014. godine,ispunio sam DS 260 i poslao u KKC,ali nisam siguran da li sam ga pravilno ispunio. Vizu treba da dobijem na osnovu zavrsene srednje skole a ne na osnovu radnog iskustva i mislim da sam tu pogrijesio. U DS obrascu sam naveo,na onoj stranici gdje se upisuje radno iskustvo i skolovanje informacije o mom trenutnom poslu,ali taj posao ne zadovoljava njihove kriterijume za vizu. Da li sam tu trebao upisivati informacije o srednjoj skoli,da li sam napravio gresku i da li me to moze kostati ne pozivanja na razgovor? Dodio sam odgovor iz KKC,sa onim brojem i cekam sledeci mail sa novim informacijama. Hvala svima. |
|
|||
|
|||
![]()
i jos nesto,ako neko zna.... da li je CN,na osnovu kojeg znas kada ti je odprilike intervju CASE NUMBER ili CONFIRMATION NUMBER? mOJ CASE NUMBER JE 14XXX,A CONFIRMATION nesto aa0048q.... da li neko zna kad mogu ocekivati intervju?
Hvala puno svima. |
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da se CN koji pominjes odnosi na Case Number (poslednjih pet cifara su bitne).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pa popunio si u DS 260 i podatke o skolovanju i naveo si koje si skole zavrsio, vjerovatno si naveo da imas minimalno cetverogodisnju srednju, tako da ispunjavas uslov a posao onda nije bitan. Vec je neko govorio da je ovaj formulara cisto forme radi i ako ispunjavas osnovni uslov tj skola nema da brines, bices pozvan. |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo svima
Treba mi mala pomos. Na pocetku od ovom foruma video sam da sa aplikacijom treba prikaciti i fotku, ali nigde mi nije pobarao to, tako da moze mi neko kaze gde treba prikacit te fotku (inace vec sam podpolnio i pratio aplikacijom). Drugo pitanje. Jas sam podpolnivao aplikacijom na ovoj sajtu https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx a vidim da neki su pisali da treba tu https://usvisa-info.com/ sad koja je ona koja treba. I treto pitanje napokon (daj boze) dobijes termin za ambasadi shto dokumenti trebaju poneti sa tobom? Pokusao sam da nadjem odgovora mojis pitanja ali Srpski mi nije materni jezik i malo mi sozdaje problemi ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Fotke ne kacis nigde. Njih ces nositi na razgovor u ambasadu, a formular si popunio na pravom mestu - gde je i trebalo. Sto se tice dokumentacije, ovde mozes da pogledas sta ti treba:
http://travel.state.gov/content/visa...documents.html Na kraju strane imas dugme Download PDF, pa iz liste pored odaberi maternji jezik i sve ce biti lakse ukoliko imas problem sa engleskim.
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]()
jel isto treba da budu 5x5, 200 pixela kao ona sa kojom smo aplicirali?
jel iste te ( tog formata) trebaju i za lekarsko? |
|
|||
|
|||
![]()
5x5 cm, 600x600 pixela.
Otidji kod fotografa ( ne znam gdje si tacno, drugi ce preporuciti fotografa zavisno od tvoje lokacije) i reci da ti trebaju slike za americku vizu. Napravi ih par komada (ja sam imala 6 ili 8 ne sjecam se) i ponesi i u ambasadu, i na ljekarski, a pogotovo ponesi kad budes putovala (ja sam sreca imala, na granici otkrili da u smedjoj koverti NEMA mojih slika??) da im mozes dati kad zatraze.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unapred hvala. |
|
||||
|
||||
![]()
Vidi ovako: Koliko sam ja dobro razumeo konzula iz Bg, sa kojim sam jedne prilike pricao upravo oko nedoumica vezanih za popunjavanje DS-260, on kaze da sve te informacije koje ti njima dostavis putem navedene forme NE MORAJU biti 100% tacne. Ukoliko je doslo do nekih odstupanja sve se moze srediti na samom intervju. A sto se konkretno vasih slucajeva tice, mislim da ako se utvrdi da predmetno radno iskustvo tebe licno ne kvalifikuje za GC, imas uverenja ili diplome iz skole i problem resen
![]() Eto, nadam se da sam bar malo pomogao ![]()
Display Modes | |
|
|
![]() |