![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » FLORIDA - "The sunshine state" » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
![]()
srecica, moze li neka slika West Palm Beacha?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Zasad ništa dok ne pronadjemo kabl za prenos sa moba u komp...ajd malo rečima mada nije isto, znam...to ti je više ko odmaralište,nije mnogo veliki grad ali je spakovan ko kutija,sve je besprekorno čisto i uredjeno...ima mnoštvo samoposluga,Pablix je dosta popularan ima sve i svašta da se hrani ko kako zeli a i cene su ok...mnoštvo klubova noćnih dakako,kafanica, picerija,i restorana sa mexičkom hranom a na Čipotle otkidaju...svuda kolima, kad ideš peške privlačiš paznju,msm čude se...niko se ne šeta pored okeana nego vodaju kerove,djogiraju i tako...klima subtropska toplo celog dana, preznojavanje za nas iz hladnijih krajeva zagarantovano
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Evo malo slika iz prve ruke iz Fort Lauerdale, Florida. Ono sto ja usput videh uz obalu je veliko pristaniste ogromantnih kruz brodova. Hotel pun preplanulih uobrazenih turista, jedna me baba nakrpila sto sam se raspricala sa nekim dok sam cekala na red i upade pre mene (kao jako joj se zuri da dobije vodu, svet ce propasti ako saceka jos jedan minut)...
Slikano u 17 ulici kod Hilton Marina hotela. ![]() Ja sam bila poslom od cetvrtka do petka, nisam imala vremena da se setam i proucavam osim sto se provozah uz plazu od SE 17 ulice do Oakland Avenue pa dole putem broj 1 nazad. Evo nekih usputnih slika iz automobila ![]() ![]() Provalite ovaj sardina parking - Naplacuju po 50 dolara za ovakav parking ispred stambene kuce (neko mi je rekao da negde ima i za 150 za mega lenje da duze setaju)... ![]() Evo ljudi koji su krenuli na plazu (tamo iza palmi) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Prva nedelja aprila - klima oko 30 C. Super za plazu i kupanje. Sunce przi veoma jako, ja sam pocrvenela tek sto sam isla iz hotela do kola, a imala sam kremu za sunce. Ja sam najbelji moguci belac. I ovde gde zivim sad imam godisnji pregled kod dermatologa. Ali dole na Floridi je Sunce osetno jace. Unutra u hotelima su hladili da se smrznes, a napolju je tako da se oznojis (dusu dalo za prehladu ako moras da radis). Za turizam - fenomenalno. Trebalo mi je 1 h i 30 minuta da prodjem pored plaze i 20 min da se vratim nazad otprilike istom razdaljinom samo van plaze. Bio je prolecni raspust za mnoge, tako da sam videla prizore slicne sa Exita - ljude pijane u 2 h popodne i sanitet kako intervenise u par navrata. A kad se zadje u tu drugu ulicu kojom sam se vracala, paralelnu sa onom kojom sam dosla, tipicna americka ulica samo sa dodatim palmama. Iste prodavnice i trzni centri kao i mnogim drugim mestima.
Moj zakljucak je: bila sam u septembru i u aprilu u toj drzavi. Oba puta je peklo sunce i bilo vrucina, u septembru je bila kisa non stop, sad u aprilu nije nijednom. Ja se samo pitam kakav li im je jul i avgust i koliki su racuni leti za struju (za A/C). Plus - videla sam brdo nabildovanih ljudi, to nisu malo nabildovani, to su profi nabildovani i ljudi i zene. Deluje mi ovako na prvi pogled da je biti fit i nabildovan mozda neki trend. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lijepo si ti ti pretvorila u tekst ![]() @vuxanne Divne fotografije. Ima li neko iz Jacksonville da posalje neku fotku? |
|
|||
|
|||
![]()
Jeste zaista lepe fotke...eto vuxen je postavila umesto mene...msm američki gradovi manje-više lice jedan na drugi...slično je i u W.P.Biču,ja bila u martu i isto je bilo blizu 30c...istina pretoplo za taj deo godine...kazu da je u letnjim mesecima još toplije...za turiste pravi raj...za život, pa rekoh da usluzne delatnosti imaju prodju,svi nešto rade i crni i beli...istina one nize poslove rade crnci...moj sin ima druga koji je frizer ima salon svoj na P.Biču znači baš tamo gde su oni super bogati...frizuru zensku naplati oko 1000$ sa nekim kao fol tretmanima
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
vuxanne, super fotke!
![]() srecica, divan opis! W.P.B. sam bas tako i zamisljala, malo ususkano mjesto skockano kao bombonica, kao iz americkih filmova. ![]() Ja recimo klimom na Floridi nisam bas odusevljena iako sam sa primorja i navikla sam na paklene vrucine, ali ne bih mogla da zivim u mjestu gdje je dobitna kombinacija vrucina + vlaga... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |