![]() |
|
|
|||||||
| Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Ja sam ga popunio u avgustu, a interview mi je sledeceg meseca, kako i treba po buletinu. Ne brinite, niste ga kasno poslali
|
|
|
|||
|
|||
|
Cao svima.
Da vam kazem iskreno, procitala sam oko pola foruma ali jos ne ceo. Ali posto bih sto pre da ga popunim, jer se plasim da ce proci previse verema dok ne nadjem odgovor, htela bih da vam se obratim za pomoc. Trenutno popunjavam D-260 formular i kad dodjem do adresa na kojima sam zivela, polje 'Previous addresses' ne mogu da predjem preko tog dela formulara. Zivela sam na oko 10 ili vise adresa posto sam se puno seilila. Oni traze sve adrese, i ja kad dodjem do npr. 6 ili 7. i kad hocu da idem na 'save' D-260 obrazac se automatski zatvori i moram sve ponovo. Provela sam 3 sata sinoc u prijavljivanju adresa i nisam uspela. A drugi problem je sto oni traze tacne datume i da se kaze od kad do kad si ziveo na tim navedenim adresama a ja se datuma uopste ne secam. A samim tim znaci da te informacije nece biti tacne. Da li moze neko da mi pomogne, molim vas? ___________________________________________ DV2014-not selected DV2015- not selected DV2016- not selected DV2017- not selected DV2018- randomly selected
|
|
|
|||
|
|||
|
Ako posaljem DS260 da li sam onda obavezan išta plaćati poslije, npr odustanem od svega, a oni mi dodijele termin ionda da sam obavezan platiti nešto iako odustajem od svega? Hvala
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
I naravno lekarski pregled se placa pred interview. P.S. I najbolje bi bilo da se napravi novi post za Pomoc DS-260 DV-2019
|
|||
|
|||
|
Nasla sam odgovor na svoje pitanje sta za navodjenje vise adresa u pasosu.
Hvala Stari vuce. Ako nekome zatreba : slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline Stari vuk Meni su bukvalno (telefonom) rekli "da mogu, a i ne moram" da budem datumski precizan sa promenama adrese u okviru jedne drzave, jer sam ih se bas namenjao, pa mi se na osnovu toga cini da ih najvise zanima bezbednosna provera, a za to je dosta da znaju drzavu u kojoj ste ziveli. |
|
|
||||
|
||||
|
Zdravo
![]() ![]() Koji broj treba da unesem u polje "Number of educational institutions attended" ako sam zavrsio srednju skolu ali jos uvek studiram? Ako stavim broj 1, to ukazuje na srednju skolu, ali ono sto me buni je to sto se u obrascu jasno navodi broj institucija kao ATTENDED a ne Finished. S druge strane ako stavim broj 2 to ukazuje da imam i zavrsen fakultet, koji nemam jer jos uvek studiram, a prethodno mi je neko odgovorio da ne treba da navodim uopste to ako nisam zavrsio, jer ja sam stavio da pohadjam i fakultet ali ne dozvoljava mi da nastavim obrazac jer trazi da napisem datum kada sam zavrsio, a ja ga nisam zavrsio U principu kljucna stvar ovog mog problema je to sto pise Attended, mozda je glupo pitanje i trazio sam po forumu ovde da li je jos neko imao zabunu oko toga i nisam se snasao pa da ne zabrljam nesto. Hvala unapred
|
|
|
||||
|
||||
|
Najlogičnije bi bilo 2 da se stavi, ali kao što sam kažeš, problem je taj datum. To u principu i nije toliko bitno, zato što i sa srednjom školom ispunjavaš uslov, ali možda je najbolje da pozoveš ili ambasadu (konzularno odeljenje) ili da pošalješ mail KCC-u,( napišeš ime i prezime, datum rođenja i case number) i pitaš. Oni obrađuju te obrasce, tako da oni najbolje znaju odgovor na to pitanje.
KCC mail je KCCDV@state.gov |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Realno, šta god da staviš nećeš pogrešiti i niko ti neće praviti problem zbog toga. Ja sam ekonomista po struci i čini mi se da sam stavio business.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |